Μ. Εβδομάδα: Τι θα ισχύσει στις εκκλησίες και το Πάσχα

22/04/2021, 12:56
Μ. Εβδομάδα: Τι θα ισχύσει στις εκκλησίες και το Πάσχα

Για τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά την παρουσία πιστών στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και για την εορτή του Πάσχα αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών, η κ. Πελώνη είπε αναλυτικά: «Τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα».