Δύο νέες φωτιές σε Μακρακώμη και Ωραία Ελένη Κορινθίας

28/05/2021, 18:55
Δύο νέες φωτιές σε Μακρακώμη και Ωραία Ελένη Κορινθίας

Δύο μεγάλες φωτιές, στην Ωραία Ελένη Κορινθίας και τη Μακρακώμη, είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα κινηθεί προς το κέντρο επιχειρήσεων.

Φωτιά από "μπάλες" τρακτέρ στη Μακρακώμη

Όπως αναφέρει το lamianow, ένα τρακτέρ το οποίο κουβαλούσε μπάλες προκειμένου να σιτιστούν ζώα, άγνωστο πώς άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα οι φλεγόμενες μπάλες να πέσουν στο οδόστρωμα πριν το αντιληφθεί ο οδηγός και λόγω των έντονων ανέμων να αρπάξουν φωτιά τα πρανή ακόμη και κολώνες της ΔΕΗ.

Συναγερμός και από φωτιά που ξέσπασε κοντά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως του δρόμου Κορίνθου - Επιδαύρου κοντά σε δασική έκταση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος επτά οχήματα με 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου έκλεισε και για τα δύο ρεύματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στον οικισμό Κάβο Ισθμίας, κοντά στο Ξενοδοχείο King Saron.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, στον οικισμό Κάβο Ισθμίας οι φλόγες καίνε δίπλα σε σπίτια, ενώ υπάρχει έκκληση εκκένωσης.