Ψαρά: Ετοιμο το λιμάνι, από σήμερα η σύνδεση με Πειραιά

11/06/2021, 11:09
Ψαρά: Ετοιμο το λιμάνι, από σήμερα η σύνδεση με Πειραιά

Σε χρόνο ρεκόρ διεκπεραιώθηκαν οι εργασίες στο Λιμάνι των Ψαρών με αποτέλεσμα από σήμερα να αρχίζουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν το νησί με τον Πειραιά.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου και μάλιστα το σημείο που δένει το πλοίο της γραμμής υπέστη και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ακτοπολοϊκή σύνδεση του νησιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βρατσάνο, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δημιουργία σπηλαίωσης εξαιτίας παρενεργειών που προκαλούνται λόγω των ισχυρών μηχανών των πλοίων της ακτοπλοΐας.


«Όταν στις 5 Απριλίου αντίκρυσα περίλυπος για πρώτη φορά τη μεγάλη ζημιά στο λιμάνι του νησιού μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν... πάει το καλοκαίρι. Η σεζόν χάθηκε οριστικά», σημειώνει, σήμερα, σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ψαρών στην οποία προσθέτει ότι το σημαντικό αυτό επίτευγμα, το οποία διεκπεραιώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ έγινε με τη συνδρομή του Πρωθυπουργικού γραφείου υπό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.