Απεργιακές κινητοποιήσεις με πορεία στην Αθήνα

16/06/2021, 11:04
Απεργιακές κινητοποιήσεις με πορεία στην Αθήνα

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο και το βράδυ θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ με νέα της ανακοίνωση χθες τον βράδυ γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο πραγματοποιείται κανονικά.

Πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από το 8ωρο», σωματεία διαδηλώνουν κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Λόγω της διαδήλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας).

«Η απεργία σε όλο το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία στις 16/6, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση, μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και το τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ένταση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς επιβάτες που αναμένονταν να ταξιδέψουν, πληροφορούνται ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, θα αναγκαστούν να αναβάλλουν το ταξίδι τους.

Παράλληλα, συνωστισμός παρατηρείται στα εκδοτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών, καθώς πολλοί ταξιδιώτες από το πρωί έχουν κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά για να αλλάξουν τα εισιτήριά τους.

Ωστόσο, διαμαρτύρονται πως δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση από τις εταιρείες και εκφράζουν την έντονή δυσαρέσκειά τους, αναφέροντας πως όταν επικοινώνησαν, ενημερώθηκαν ότι τα πλοία θα φύγουν κανονικά.