Στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χλμ. του Νότιου τμήματος του Ε65

16/07/2021, 09:17
Στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χλμ. του Νότιου τμήματος του Ε65

Στην κυκλοφορία παραδίδονται σήμερα τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νοτίου τμήματος του Ε65. 

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοτάξιο Λιανοκλαδίου στο μελλοντικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σταυρού θα παραστούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που κατασκεύασαν και εκμεταλλεύονται το έργο που θα συνδέει τον ΠΑΘΕ με τα Τρίκαλα και όταν ολοκληρωθεί και το Βόρειο τμήμα του με την Εγνατία οδό.

Το τμήμα που θα δοθεί σήμερα στην κυκλοφορία ξεκινά από τον κόμβο του ΠΑΘΕ και εκτείνεται μέχρι τον κόμβο Καπερνησίου παρακάμπτοντας την πόλη της Λαμίας.

Για το μεγάλο αυτό έργο που θα συνδέει τα δύο σημαντικότερα διαμετακομιστικά λιμάνια της Κεντρικής Ελλάδας και της Ηπείρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει στη Βουλή στην ομιλία του για την κύρωση της συμφωνίας κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ότι «ο Ε65 αποτελεί τμήμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο οικοδομείται με μεθοδικό σχέδιο αλλά και με προγραμματική συνέπεια».

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών, καθώς ο Ε65 ήταν ένας από τους πέντε αυτοκινητόδρομους που δημοπρατήθηκαν το 2007, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρόδρομες εργασίες, όμως, είχαν "παγώσει" εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα και σταμάτησαν το 2011. Για να ξεκινήσουν και πάλι δύο χρόνια μετά, όταν με επαναδιαπραγμάτευση επελέγη να προχωρήσει το πιο ώριμο από πλευράς απαλλοτριώσεων τμήμα, αυτό το οποίο συνδέει την Ξυνιάδα με τα Τρίκαλα. Είναι αυτό το οποίο παραδόθηκε τα Χριστούγεννα του 2017. Ενώ στις αρχές του 2019 ακολούθησε το νότιο κομμάτι, που ενώνει τη Λαμία με την Ξυνιάδα και από εκεί τα Τρίκαλα για να παραδοθούν τα πρώτα 14 χλμ σήμερα.