Μύκονος: Αίρονται οι περιορισμοί από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου

20/07/2021, 19:34
Μύκονος: Αίρονται οι περιορισμοί από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου

Στην άρση των σφιχτών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Μύκονο α αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Η πρώτη αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών αναμένεται να γίνει αύριο από την επιτροπή επιδημιολόγων, η οποία θα εξετάσει την πορεία των ενεργών κρουσμάτων στο νησί πριν και μετά το «μίνι lockdown», ενώ περαιτέρω αξιολόγηση θα γίνει και από την Επιτροπή των «33» στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.