Αρκαλοχώρι: Οικογένειες από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο και στο πολύκεντρο Ινίου

03/10/2021, 23:52
Αρκαλοχώρι: Οικογένειες από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο και στο πολύκεντρο Ινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς από τις σκηνές όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι πολίτες και οικογένειες στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου, προς το κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και το πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον συντονισμό - προώθηση των διαδικασιών, επισκέφθηκε με τον δήμαρχο Μανόλη Φραγκάκη τον υπό διαμόρφωση χώρο για την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων, ενώ συναντήθηκαν στον εξοπλισμένο χώρο υποδοχής στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου με τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων και εθελοντές.
Στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, ο συντονιστής πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης, η γεωλόγος, ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Έμη Γιαλύτη, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρής, όπου όλοι ευχαρίστησαν τους παριστάμενους εθελοντές και όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που καθημερινά, νύχτα και ημέρα, είναι στην πρώτη γραμμή.

Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου-όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του πλήρους εξοπλισμού από την Αναπτυξιακή- φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες 35 οικογένειες από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

Ανάλογη είναι η διαδικασία μεταφοράς που ακολουθείται και από τις σκηνές των χωριών Ινίου-Μαχαιράς στο κλειστό χώρο του πολύκεντρου του πολιτιστικού συλλόγου Ινίου. Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στο πολύκεντρο Ινίου αποφασίστηκε σε επίσκεψη του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις σκηνές σεισμόπληκτων Ινίου- Μαχαιράς σε συνεργασία με τους παριστάμενους στην συνάντηση, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη, τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργο Μαυρογιάννη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία η τοποθέτηση οικίσκων σε προσφερόμενο χώρο του παλαιού γηπέδου για την ασφαλέστερη λύση των αυξημένων αναγκών στέγασης.
Ο κ. Αρναουτάκης επισκεπτόμενος τις σκηνές των σεισμόπληκτων Ινίου-Μαχαιράς εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη του, επισημαίνοντας την συνεργασία, όλων θεσμικών εκπροσώπων, υπηρεσιών και εθελοντών. Ο πρόεδρος της κοινότητας Ινίου-Μαχαιράς-Μοναστηρακίου Νεκτάριος Κοκολάκης και οι σεισμόπληκτοι ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για το ενδιαφέρον-στήριξή του, της Περιφέρειας και για την άμεση λύση της μεταφοράς οικογενειών σεισμόπληκτων από τις σκηνές στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ινίου που θα εξοπλιστεί από την Αναπτυξιακή. Ήδη μάλιστα σήμερα, μεταφέρθηκαν από τις σκηνές στο πολύκεντρο Ινίου οι πρώτοι σεισμόπληκτοι. Ο περιφερειάρχης σε συνέχεια της επίσκεψης του στις σκηνές των σεισμόπληκτων, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, τον διευθυντή της Αναπτυξιακής, τον πρόεδρο της κοινότητας, επισκέφτηκαν το νέο ασφαλέστερο χώρο υποδοχής το πολύκεντρο Ινίου, ενώ μετέβησαν στα χωριά Ίνι και Μαχαιρά όπου διαπίστωσαν το μέγεθος των καταστροφών και συνομίλησαν με τους κατοίκους.