Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ιδρύεται Κέντρο Κοινότητας στο Δ. Μαρκοπούλου

04/01/2022, 11:31
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ιδρύεται Κέντρο Κοινότητας στο Δ. Μαρκοπούλου

Το πράσινο φως για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Μεσογαίας-Μαρκοπούλου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού ύψους περίπου 75.000 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014  - 2020, το οποίο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής», δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η σχετική διαδικασία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μεσογαίας-Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση.

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας είναι η δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κλπ).

Το Κέντρο Κοινότητας το οποίο εποπτεύεται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής, Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των Πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους κατοίκους του Δήμου που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας παραμένει πάντα ο πολίτης. Σ' αυτό το πλαίσιο και έχοντας διαρκώς ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, επενδύουμε σε Δομές που στόχο έχουν την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας τους. Ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθω μόνος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους πολίτες έχουν την ανάγκη υποστήριξης με συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν ορατά αποτελέσματα».

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας εξέφρασε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης δράσεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.