Γιώργος Συγγελίδης: Απεβίωσε ο ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη

25/03/2023, 19:07
Γιώργος Συγγελίδης: Απεβίωσε ο ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη

Ο Γιώργος Συγγελίδης πέθανε σε ηλικία 93 ετών την περασμένη Κυριακή, στο Λουγκάνο της Ελβετίας όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια

Ο Γιώργος Συγγελίδης απεβίωσε την Κυριακή 19 Απριλίου -σε ηλικία 93 ετών, στο Λουγκάνο της Ελβετίας- όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής και «πατριάρχης» του ομίλου Συγγελίδη, υπήρξε ένας δαιμόνιος και άοκνος επιχειρηματίας ο οποίος από πολύ νωρίς διέβλεψε τις προοπτικές που έχει η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και το 1965 ίδρυσε την CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.

Μαζί με την –επίσης εκλιπούσα- σύζυγό του, Θεοδώρα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά –τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα Συγγελίδη– ανέπτυξε και εδραίωσε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη, με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία εκτός από τη Citroen ο όμιλος Συγγελίδη εκπροσωπεί στη χώρα μας και τις Peugeot, DS, Opel και Mazda.

Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις ο Γιώργος Συγγελίδης τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής -το 1981- από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής ο όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει, σήμερα Παρασκευή, κλειστός, ενώ η κηδεία του θα διεξαχθεί -σε στενό οικογενειακό κύκλο- στο Λουγκάνο, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.