Δημοσθένης Βεργής: Η μια ψήφος πανελλαδικά δεν ήταν δική του – «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη»

24/05/2023, 12:33
Δημοσθένης Βεργής: Η μια ψήφος πανελλαδικά δεν ήταν δική του – «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη»

Μια δήλωση… πρωτότυπη έκανε ο ο πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ο οποίος ψήφισε άλλο κόμμα στις εκλογές!

Απολαυστικός ήταν ο Δημοσθένης Βεργής σε τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου επιβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, δεν ψήφισαν το κόμμα τους. «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη γιατί είναι το πιο μορφωμένο παιδί της πατρίδας μας. Και η γυναίκα μου και εγώ ψηφίσαμε Μητσοτάκη και έβαλα τέσσερις σταυρούς», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ο οποίος πήρε μόλις μία ψήφο στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Δημοσθένης Βεργής αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του δεν είχε κατεβάσει έντυπα ψηφοδέλτια στις εκλογές γιατί σέβεται το περιβάλλον και η μοναδική ψήφος στο όνομά του μπήκε σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο έγραψε ο ένας και μοναδικός ψηφοφόρος που…αναζητείται! «Δεν τύπωσα ψηφοδέλτια. Κάποιος πήγε και έγραψε στο λευκό και αυτό το μέτρησε ο δικαστικός αντιπρόσωπος», υποστήριξε ο Δημοσθένης Βεργής.

«Εγώ έκανα μια διαμαρτυρία διότι χρόνια σαν οικολόγος και σύμβουλος οικολογίας, γιατί οι άλλοι ήταν μούφες όπως λέει και ο Κουτσούμπας. Με τα ψηφοδέλτια που τυπώθηκαν κάνουμε φοβερή ρύπανση ενώ μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά», πρόσθεσε μιλώντας στο Open. Παράλληλα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα κάνει όλα ηλεκτρονικά «όπως κάνουμε όλοι οι Ευρωπαίοι». «Εμείς δεν είμαστε Τουρκία για να έχουμε πάκο με χαρτιά», ανέφερε.

Ο Δημοσθένης Βεργής σημείωσε: «είμαι ο αρχαιότερος πολιτικός, μη κυβερνητικός. Είμαι η ιστορία της χώρας από πολιτικής πλευράς. Χάρη στον Θεοδωράκη γύρισα όλον τον κόσμο, τις πέντε ηπείρους. Στον Καραμανλή ήμουν εννέα χρόνια. Κατέχω τους πάντες». Μάλιστα, είπε ότι θα κατέβει πάλι στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά… μάλλον δεν θα τυπώσει ψηφοδέλτια. «Αλλά θα αφαιρέσω από τον Μητσοτάκη… Όχι, όχι».

«Όταν ήρθε ο Μπους στη Μύκονο δεν με άφησε η αστυνομία να πάω και μπήκε ο Μητσοτάκης και λέει “αφήστε το παιδί” και ήμουν εκεί. Γυμνός έτσι…» τόνισε χαμογελώντας ενώ έριξε και… καρφιά σε έναν εκ των δύο παρουσιαστών της εκπομπής, τον Δημήτρη Καμπουράκη: «Εμένα δεν με κάλεσες καθόλου, μόνο τα “κομματόσκυλα”… Ήσουν όμορφος αλλά τώρα πάχυνες»!