Δεκάδες νέα δέντρα στο Άλσος Ευελπίδων μετά από συνεργασία Ε.Ε.Α. – Δήμου Αθηναίων - We4All

06/06/2024, 15:46
Δεκάδες νέα δέντρα στο Άλσος Ευελπίδων μετά από συνεργασία Ε.Ε.Α. – Δήμου Αθηναίων - We4All

Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έστειλε το δικό του μήνυμα για την 5η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία We4All προχώρησε στη δεντροφύτευση δεκάδων δέντρων μέσα στο Άλσος Ευελπίδων, το μεσημέρι της Τρίτης 5/6.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα στηρίζει την προσπάθεια να αποκτήσει η Αθήνα περισσότερους «πνεύμονες» πρασίνου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στο μήνυμα που στέλνει το Ε.Ε.Α. ώστε να κινητοποιηθούν περισσότεροι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση εξηγώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ανάγκη για όλο τον πλανήτη. Επίσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τόσο τον Δήμο Αθηναίων όσο και την εταιρεία WE4ALL, με την οποία είχε ενώσει τις δυνάμεις του και πριν από κάποιους μήνες για τη δεντροφύτευση συνολικά 10.000 δέντρων σε περιοχές την Αττικής που στο παρελθόν είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πυρκαγιές.

Την ανάγκη της ευρύτερης συνεργασίας με στόχο να πρασινίσει η Αθήνα τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος του είναι να φυτευτούν συνολικά 5.000 δέντρα σε γειτονιές της πόλης έως το τέλος του έτους.