Ψήφος εμπιστοσύνης στη Foli Follie από τη Fosun

09/05/2018, 10:52
folli
Την έμπρακτη στήρική της στη Folli Follie έδειξε ο όμιλος Fosun International Limited, καθώς προχώρησε σε αγορές μετοχών του ομίλου, παρά το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί η εισηγμένη από τις καταγγελίες του αμερικανικού fund QCM.


Ειδικότερα, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι η Fosun International Limited στις 09.05.2018, αύξησε την συνολική της συμμετοχή στην Εταιρεία δια της απευθείας αγοράς 750.000 μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,120% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Συνεπεία της ανωτέρω συναλλαγής το συνολικό ποσοστό της Fosun International Limited (έμμεσα και άμεσα) στην Εταιρεία από 13,886% αυξήθηκε σε 15,007%.

Η Fosun International Limited είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, ελεγχόμενη από τον βασικό μέτοχό της, τη Fosun Holdings Limited, η οποία συνιστά μια 100% θυγατρική της Fosun International Holdings Ltd.

H QCM αμφισβητεί τα σημεία πώλησης της Folli Follie

Tη λίστα με τα σημεία πωλησης που δημοσιοποιήθηκε από την Folli Follie αμφισβητεί το αμερικανικό fund QCM.

Με νέα του ανακοίνωση το fund, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τις καταγγελίες του σε βάρος της εισηγμένης, τονίζει ότι είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί η λίστα, η οποία ενδεχομένως να περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών.

Η QCM αναφέρει πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie.

«Αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», τονίζεται.

Σύμφωνα με την QCM, η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα. Επίσης, σχολιάζει πως η λίστα της FF έχει τέτοια μορφή, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών πληροφοριών.

Ειδικότερα το fund υποστηρίζει ότι η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, χωρίς όμως όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν.

Συγκεκριμένα, λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων.

Το fund κάνει επίσης λόγο για «σοβαρές ανακρίβειες», αναφέροντας πως στη λίστα εμφανίζονται διπλά καταστήματα, αόριστα και μη ταυτοποιήσιμα καταστήματα, περιπτώσεις όπου αναγράφεται μόνο η χώρα, αλλά και περιπτώσεις ανύπαρκτων σημείων πώλησης.

Επίσης, η QCM γράφει πως η βρετανική επενδυτική ιστοσελίδα shareprophets.com ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ανακαλύψει τέσσερα σημεία πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι κλειστά.