Αναβάθμιση-μήνυμα για την Ελλάκτωρ από την Standard and Poors

02/08/2018, 11:51
ellaktor_0

Σαφές και ευχάριστο μήνυμα για την επόμενη μέρα του ομίλου Ελλάκτωρ έστειλε η Standard and Poors με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρεία σε Β από Β-. Αυτή ήταν μια πρώτη δικαίωση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου που μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον με περισσότερη άνεση!

Ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του θέτει θετικό outlook για την αξιολόγηση, υποδηλώνοντας έτσι και νέα κίνηση εντός των επόμενων 12 μηνών. Επιπλέον σημειώνεται ότι οι οικονομικές προοπτικές και η προβλεψιμότητα των πολιτικών στην Ελλάδα βελτιώνονται. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη κίνηση στους δρόμους, με θετικές επιπτώσεις για την Eλλάκτωρ λόγω των διοδίων, σε συνδυασμό με αυξανόμενα κατασκευαστικά έσοδα και περιθώρια.

Σε τροχιά απομόχλευσης

Η ικανοποιητική λειτουργική απόδοση και τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 του ομίλου, θέτουν την Eλλάκτωρ σε τροχιά απομόχλευσης, αναφέρει ο οίκος, εκτιμώντας ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερα του 5 αν η νέα διοίκηση επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής, ενώ συνεχίζει τις κινήσεις μείωσης του δανεισμού.

Η Standard and Poors αναμένει ότι η συμβολή από τα αιολικά πάρκα θα αντισταθμίσει εν μέρει τα μειούμενα EBITDA από τις κατασκευές. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει στην περιοχή του 4-5 την τρίετία 2018-2020, από 6,5 στα τέλη του 2016.

Σχολιάζοντας τις διοικητικές αλλαγές, σημειώνει ότι αντιμετωπίζει θετικά την επικέντρωση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς κλάδους που δραστηριοποιείται και στις συνεργίες, αλλά δεν έχει λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο υλοποίησης.