Υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Intrakat και του Δήμου Μυκόνου για την κατασκευή γυμναστηρίου στη Μύκονο

26/11/2018, 18:11
Κλειστό γυμναστήριο Μυκόνου

Υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ των εκπροσώπων της Intrakat και του Δήμου Μυκόνου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου», ύψους 1,48 εκατομμυρίων ευρώ πλέον ΦΠΑ στην περιοχή Άνω Μερά.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους της περιοχής έχοντας την δυνατότητα να φιλοξενήσει διοργανώσεις ομαδικών αθλημάτων κλειστού χώρου.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για αγωνίσματα basket, volley, Hand ball, καθώς και εκγύμναση ομάδων – προπονητικό κέντρο.

Το σύγχρονο αθλητικό γήπεδο έχει κερκίδες τριακοσίων (300) θέσεων και θεωρείο δημοσιογραφικής κάλυψης αγώνων έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο απαιτητικές ανάγκες για την διοργάνωση αθλητικών τελετών.

Διαθέτει όλους τους προβλεπόμενους χώρους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Αποδυτήρια, WC ομάδων και επισκεπτών, Ιατρείο, Χώρο αποθήκευσης Οργάνων Γυμναστικής κλπ) και κυλικείο για την εξυπηρέτηση των Φιλάθλων – Επισκεπτών.

Το δάπεδο του αθλητικού κέντρου θα είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA.

Εξυπακούεται ότι εξασφαλίζει την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, καθιστώντας το κοινωνικά αποδεκτό και εύχρηστο.

Το Γυμναστήριο είναι ένα σημαντικό έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους. Η επιλογή του αναδόχου έγινε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, με 22 εταιρείες να καταθέτουν προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και Μυκόνου στην υλοποίηση του έργου η οποία παραχώρησε, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ακίνητο για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου.Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης στο σύντομο λόγο του κατά την τελετή υπογραφής του έργου δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το νησί μας. Η νέα γενιά αθλητών μας αποκτά το δικό της «σπίτι». Η Μύκονος αποκτά πλέον το πρώτο κλειστό γυμναστήριο. Αυτό το έργο δε θα θεωρείται πλέον μια απλή μακέτα. Η σημερινή υπογραφή με την μεταξύ Δήμου Μυκόνου και Intrakat αποτελεί την αφετηρία υλοποίησης του έργου. Μετά από σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων την τελευταία τριετία και κατόπιν των δωρεών της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου & Μυκόνου και της οικογένειας Χανιώτη (Παχή), καταφέραμε να υπερκεράσουμε τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και να διαψεύσουμε όλες τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για ένα ακόμα δήθεν «ναυάγιο» της Δημοτικής Αρχής. Εμείς συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά όπως ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια. Με λίγα λόγια και πολλά έργα.»