Η Folli Follie βάζει πωλητήριο στη Links of London

23/04/2019, 16:00
links-of-london-wimbledon-2015-dlarge

Την πώληση της θυγατρικής της Links of London φέρεται να εξετάζει η Folli Follie, ψάχνοντας εναγωνίως τρόπους να αποφύγει τη χρεοκοπία μετά το οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Ασία και έχει φέρει την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού.

Την πληροφορία μεταδίδει η βρετανική Telegraph, η οποία σημειώνει πως η Folli Follie σκέφτεται να διακόψει τη στήριξή της προς την Links of London, την οποία συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά, εξέλιξη που θα άνοιγε τον δρόμο για την πώληση της συγκεκριμένης θυγατρικής.

Την ίδια στιγμή, πάντως, όπως αναφέρει η Telegraph, η Links of London έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, ενώ εξετάζει την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας της και να ενισχύσει τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με στελέχη της συνεργάζεται με την Deloitte για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, μετά την αύξηση των like-for-like πωλήσεών της από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα κατά 3%, που είναι η πρώτη αύξηση που εμφανίζει η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια.

linkssss.jpg
Οπως αναφέρει η Telegraph, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλάνο αναδιάρθρωσης υπό τη νέα CEO Annia Spiliopoulos, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο 15 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με αποχώρηση 85 εργαζομένων και μεταφορά της έδρας ξανά στο Λονδίνο.

Αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει τα κόστη της κατά 5 εκατ. λίρες ενώ η Links of London έχει εμφανίσει και έκτακτη εξοικονόμηση 2 εκατ. λιρών από τη συγχώνευση των τμημάτων μάρκετινγκ και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με προμηθευτές.

Παράλληλα, η Telegraph κάνει αναφορά  και στο οικονομικό σκάνδαλο που έχει πλήξει τη Folli Follie, σημειώνοντας ότι πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία είχε «φουσκώσει» τις πωλήσεις της στην Ασία κατά 90%, με αποτέλεσμα αντί για ζημίες ύψους 45 εκατ. δολαρίων το 2017 να εμφανίσει κέρδη ύψους 316 εκατ. δολαρίων.

Εξέλιξη που, όπως σημειώνει, είχε ως αποτέλεσμα να αποδοθούν ποινικές κατηγορίες στους ιδρυτές της Folli Follie και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ελλάδα για χειραγώγηση της αγοράς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους για το σχέδιο αναδιάρθρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, έγινε γνωστό ότι από το χαρτοφυλάκιο της Folli Fiollie αποκολλάται η Samsonite. H συγκεκριμένη φίρμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Η αντιπροσωπία περνά στο χαρτοφυλάκιο της μικτής εταιρίας RVU Distribution, που έχουν συστήσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος και το γκρουπ μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, στην οποία έχει περιέλθει και η φίρμα Scotch&Soda.

Από το χαρτοφυλάκιο της FF έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρμα υποδημάτων UGG, καθώς και οι φίρμες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, αλλά και η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin.