Ελλάκτωρ: Τίτλοι τέλους για την διοίκηση Καλλιτσάντση

28/01/2021, 09:29
Ελλάκτωρ: Τίτλοι τέλους για την διοίκηση Καλλιτσάντση

Αλλαγή σελίδας για τον μεγαλύτερο ίσως κατασκευαστικό όμιλο της χώρας.

Στην πολυαναμενόμενη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021 οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, μια πρόταση που είχε "κατεβάσει" στην Γ.Σ η πλευρά των Ολλανδών της Reggeorgh.

Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης ψήφισε το 61,14%, κατά ψήφισε το 38,77%. και λευκό/αποχή το 0,09%.

Οι μέτοχοι προχωρησαν στη ψηφοφορία του τέταρτου θέματος για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η Γ.Σ υπερψήφισε με 61,27% την πρόταση της Reggeborgh για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα για τον κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη για την θέση του Προέδρου, τον κ. Αριστείδη Ξενόφο για Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο με εκτελεστικές αρμοδιότητες, τον κ. Δημήτρη Κονδύλη σύμβουλος επίσης εκτελεστικό μέλος και ως ανεξάρτητα μέλη τον κ. Κωνσταντίνο Τούμπουρο και την κ. Αθηνά Χατζηπέτρου.

Νωρίτερα οι μέτοχοι απέρριψαν τα θέματα ένα και δύο της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ, τα οποία αφορούσαν στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων και στη συνέχεια σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάσει πρότασης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιείται διαδικτυακά, συμμετέχουν, αυτοπροσώπως ή μέσω αντιπροσώπων, μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 76,879% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΣ, συμμετέχουν 52 άτομα, οι 26 εκ των οποίων είναι αντιπρόσωποι πολλών μετόχων και οι υπόλοιποι βρίσκονται αυτοπροσώπως.

Πριν την ψηφοφορία πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης σημείωσε ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που προτείνεται είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της ρευστότητας της Άκτωρ. “Με την επίλυση των τελευταίων εκκρεμοτήτων για την Άκτωρ ο όμιλος Ελλάκτωρ είναι έτοιμος να προχωρήσει δυναμικά στην ανάπτυξη, η αύξηση κεφαλαίου είναι απαραίτητη ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του ομίλου”, τόνισε προσθέτοντας ότι "η έκβαση της ψηφοφορίας εξαρτάται από τη θέση των δύο μεγάλων μετόχων, της Reggeborgh Invest και της Invesco/Akron Trade & Transport".

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα και την τωρινή κατάσταση του τομέα κατασκευών του ομίλου ο κ. Καλλιτσάντσης σημείωσε ότι αντίθετα με τα λεγόμενα της Reggeborgh περί απώλειας νέων έργων, η Ακτωρ τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει υπογράψει έργα συμβατικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, και συμπληρωματικές συμβάσεις 120 εκατ ευρώ. “Έχουμε επικεντρωθεί σε κερδοφόρα έργα σε Ελλάδα και Ρουμανία” είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο καθηγητής της Νομικής Αθηνών και δικηγόρος Γιώργος Σωτηρόπουλος που αντιπροσωπεύει την Reggeborgh Invest δήλωσε ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί προτείνει την καταψήφιση των θεμάτων ένα και δύο της ημερήσιας διάταξης.

“Ζητάμε να απορριφθεί η πρόταση γιατί δεν είναι τεκμηριωμένη και μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου. Η Reggeborgh Invest δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο μάλιστα διασπάστηκε με δημόσιες καταγγελίες και παραιτήσεις. Την πρόταση αυτή το απερχόμενο ΔΣ την έφερε όταν έλαβε αίτημα από τη Reggeborgh για την αντικατάστασή του. Αυτό δημιουργεί σοβαρότατες αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της πρότασης. Εφόσον δημιουργηθεί όπως επιθυμούμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο τότε αυτό, εξετάζοντας τα δεδομένα, θα φέρει νέα πρόταση. Η εταιρεία Reggeborgh ζητά από τους μετόχους να καταψηφίσουν όλοι μαζί τα θέματα 1 και 2 της ημερήσιας διάταξης”, δήλωσε .