ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά 5.000 αντιδραστηρίων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

15/02/2021, 15:50
ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά 5.000 αντιδραστηρίων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Σε δωρεά 5.000 επιπλέον αντιδραστηρίων για το νέο μηχάνημα ανίχνευσης Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τα νέα αντιδραστήρια DIRECT SARS-COV-2, με τον συνοδό εξοπλισμό τους REAL-TIME PCR, παρέχουν τη δυνατότητα ταχύτερης διαγνωστικής διαδικασίας για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

H συνεισφορά του oμίλου εντάσσεται στο εκτενές πρόγραμμα στήριξης που παρέχει προς το ΕΣΥ, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια έχει ήδη προσφέρει στο Θριάσιο Νοσοκομείο 3.000 αντιδραστήρια NVD-CV-012 Novodiag Covid test IVD, ενώ παράλληλα ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου βραχείας νοσηλείας, με την προσφορά προκατασκευασμένου οικίσκου.

Με δήλωσή του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας Δημήτρης Αντωνίου επεσήμανε ότι «η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού ενδυναμώνει και αναβαθμίζει ουσιαστικά την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Ειδικότερα δε, στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, συμβάλλει τα μέγιστα στη μάχη του έναντι της πανδημίας, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχύτερης διάγνωσης και αντιμετώπισης των θετικών σε Covid ασθενών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια για τη συνεχή του στήριξη, ιδιαίτερα αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο που διανύουμε».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Γιάννης Παπαθανασίου, υπογράμμισε: «Με αυτοδέσμευση και αλληλεγγύη, βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Στηρίζουμε διαχρονικά τα νοσοκομειακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε όμορους -με τις εγκαταστάσεις μας- Δήμους, όπως το Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες πανδημίας η προσφορά του Ομίλου μας για την υποστήριξη του ΕΣΥ αποκτά ειδικό βάρος».

Και συμπλήρωσε: Μέχρι σήμερα, η Ελληνικά Πετρέλαια έχει προσφέρει, μεταξύ άλλων, κρίσιμο υγειονομικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προμήθειες και αναλώσιμα, αλλά και περισσότερα από 100.000 τεστ διάγνωσης Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Με στοχευμένες ενέργειες και σε συντονισμό με την Πολιτεία και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της Πολιτείας, των Δημόσιων δομών Υγείας και των συμπολιτών μας, μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση.