MIG: Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση για την πώληση της Vivartia

23/02/2021, 23:39
MIG: Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση για την πώληση της Vivartia

Την έγκριση των μετόχων της για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Vivartia στην CVC Capital Partners θα ζητήσει η διοίκηση της MIG στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 3 μ.μ.

Η συμφωνία, συνολικής αξίας 600 εκατ. ευρώ, είχε κλείσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με την διοίκηση της Marfin Investment Group να συμφωνεί στη μεταβίβαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στο αμερικανικό fund.

Το τίμημα, για το 100% της Vivartia είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα 600 εκατ.ευρώ, ενώ το όφελος για την MIG είναι διπλό καθώς εκτός του ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της τα 175 εκατ., παράλληλα επιτεύχθηκε παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG, θα διεξαχθεί στον προκαθορισμένο τόπο συνεδρίασης σύμφωνα με την από 5.2.2021 πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή στην αίθουσα ισογείου του κτιρίου 14Β του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της έδρας των θυγατρικών «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», «GOODY'S Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι προσερχόμενοι θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Ενόψει των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19 που τέθηκαν σε ισχύ κατά το χρονικό διάστημα από την 11.2.2021 έως την 1.3.2021 και για τον περιορισμό των προσώπων που θα προσέλθουν στο χώρο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στον απολύτως αναγκαίο αριθμό, η Εταιρία ενθαρρύνει τους μετόχους να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση μέσω αντιπροσώπου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τις έγγραφες οδηγίες που θα του χορηγηθούν. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίσει έως τρεις αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οιμέτοχοι μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, χωρίς φυσική παρουσία τους στον τόπο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.