Έτοιμη η ΔΕΗ να εκδώσει ομόλογο μισού δισ

24/02/2021, 13:40
Έτοιμη η ΔΕΗ να εκδώσει ομόλογο μισού δισ

Το σωστό μάνατζμεντ  του κ.Γ. Στάση και τα καλά αποτελέσματα με την παράλληλη σταδιακή εξυγίανση της ΔΕΗ, φέρνουν άλλο ένα θετικό μαντάτο για την επιχείρηση:  Αθόρυβα στη Χαλκοκονδύλη προετοιμάστηκαν και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να εκδώσουν ομόλογο και να αντλήσουν  μισό δις από τις αγορές!

«Κανονικά  δεν έχουμε βάλει στο πλάνο μας κάτι πριν το τέλος Μαρτίου, αλλά εάν βρεθεί ξαφνικά η κατάλληλη συγκυρία θα το κάνουμε  ακόμη και πολύ – πολύ σύντομα» μας αποκαλύπτει κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της επιχείρησης και συνεχίζει: «μάλιστα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ στη χώρα μας με προκαθορισμένη  μείωση εκπομπών διοξειδίου άνθρακα  (CO2)  σε ορίζοντα πενταετίας ώστε να έχουμε πολύ καλύτερους όρους δανεισμού. Παράλληλα θα έχουμε και τα έσοδα από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ που θα μας δώσουν επιπλέον ρευστότητα».

Ποιος να τα περίμενε όλα αυτά το καλοκαίρι του 2019 όταν η ΔΕΗ ήταν ένας δημόσιος Ομιλος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με κίνδυνο συνολικά για την ελληνική οικονομία!

«Τώρα το καλοκαίρι του 2021 θα είναι εποχή παραγωγικού θερισμού για τη ΔΕΗ» μας λέει ο ίδιος οικονομικός σύμβουλος…