Robinhood: Ετοιμάζεται για εισαγωγή στον Nasdaq

05/03/2021, 23:04
Robinhood: Ετοιμάζεται για εισαγωγή στον Nasdaq

Στην αγορά του Nasdaq ετοιμάζεται να εισάγει τις μετοχές της η "πλατφόρμα" χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood, της οποίας η δημόσια εγγραφή (IPO) πρόκειται να είανι από τις μεγαλύτερες της χρονιάς.

Η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν έχει υποβάλει, επίσημα, αίτημα για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, ακόμη δεν έχει γίνει σαφές αν η εταιρεία που άνοιξε την αγορά των χρημαστιριακών συναλλαγών σε εκατομύρια μικροεπενδυτές θα επιλέξει την απευθείας εισαγωγή της ή τον παραδοσιακό δρόμο της αρχικής δημόσιας προσφοράς για την είσοδό της στο ταμπλό του Nasdaq.

Η Robinhood -η οποία έχει ως στόχο τον "εκδημοκρατισμό” των επενδύσεων- θεωρείται η κύρια πύλη πρόσβασης νέων επενδυτών στις αγορές.

Το όνομά της βέβαια απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές πρόσφατα, όταν βρέθηκε στο επίκεντρο μιας "χρηματιστηριακής” καταιγίδας που προκάλεσε η "φρενίτιδα” με τις meme stocks που έπληξε τις αγορές πριν από μερικές εβδομάδες, όταν χιλιάδες μικροεπενδυτές συντόνισαν τις κινήσεις τους μέσω του δημόσιου φόρουμ Reddit και εξαπέλυσαν αγοραστική "επίθεση” σε βαριά σορταρισμένες μετοχές, οδηγώντας τις τιμές τους στα ύψη, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτήν της GameStop.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των σημαντικότερων venture capitals που έχουν επενδύσει στη Robinhood είναι οι D1 Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη, Sequoia, Kleiner Perkins και το τμήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Google, GV.