Ομιλος Jumbo: Αύξηση πωλήσεων τον Μάρτιο

07/04/2021, 10:18
Ομιλος Jumbo: Αύξηση πωλήσεων τον Μάρτιο

Αύξηση κατά περίπου 24% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Οι συνολικές απώλειες τζίρου για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Τον φετινό Μάρτιο σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά, κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά περίπου 31% σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο, οπότε τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Τα καταστήματα της Κύπρου συνέχισαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

Στη Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 47% κατά τον Μάρτιο του 2021.

Στη Ρουμανία λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.