Ελλάκτωρ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης από την Greenhill

20/04/2021, 19:12
Ελλάκτωρ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης από την Greenhill

Μέ νέο επεισόδιο συνεχίζεται το "σήριαλ" της διαμάχης της διοίκησης της Ελλάκτωρ με την Greenhill που ελέγχουν οι κ.κ. Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης.

Δυο ημέρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας η Greenhill κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως υποστηρίζει η Greenhill στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί το προσεχές δίμηνο, "η Reggeborgh σε συνεργασία με συνεργαζόμενους μετόχους απέκτησαν παράνομα τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας. Πέτυχαν τον στόχο αυτό, σύμφωνα με την αγωγή επειδή υποσχέθηκαν διανομή 'των ασημικών' του ομίλου και ήδη έχουν δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες καθώς υπάρχει γραπτή συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στον οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί η θυγατρική Ηλέκτωρ".
Στην αίτηση εκτός από τον Λ. Μπόμπολα, γίνεται αναφορά και σε άλλους "συνεργαζόμενους" μετόχους όπως οι Άγγελος Γιόκαρης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος που έχει τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ αλλά και σε μικρή κυπριακή τράπεζα λιβανέζικων συμφερόντων, η "Astrobank Public Company Limited".

Συγκεκριμένα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητείται η ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021 καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις του ΔΣ που εκλέχθηκε από την συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως "η Reggeborgh προχώρησε σε παράνομη συγκέντρωση επιχειρήσεων χωρίς να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως είχε υποχρέωση". Καταγγέλλεται επίσης σύγκρουση συμφερόντων μελών του ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αναφέρονται ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Μυλωνογιάννης και ο Διευθύνων σύμβουλος Α. Ξενόφος.

Καταγγέλλεται επίσης ότι η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου προβλέπει σημαντική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ύψους 200 εκατ. ευρώ σημαίνει ότι οι μικρόμετοχοι καλούνται να δεχθούν απομείωση της περιουσίας τους και στη συνέχεια να καταβάλλουν νέα κεφάλαια.

Αύριο το πρωί η Greenhill θα καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τι απαντά η Ελλάκτωρ

Κύκλοι της διοίκηση του Ελλάκτωρα, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή ανέφεραν ότι "επαναφέρουν τον χειρότερο τους εαυτό με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν πρόβλημα στην λειτουργία της εταιρείας. Άλλωστε το ίδιο είχαν κάνει και με την προηγούμενη γενική συνέλευση, στις 27 Ιανουαρίου, όπου μία μέρα πριν κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και την ημέρα της γ.σ, τα απέσυραν".