Mytilineos: Υπερκαλύφθηκε 4 φορές το «πράσινο» ομόλογο

22/04/2021, 15:39
Mytilineos: Υπερκαλύφθηκε 4 φορές το «πράσινο» ομόλογο

Με υπερκάλυψη σχεδόν 4 φορές και με επιτόκιο 2,25% έκλεισε το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos, για την άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση καλύφθηκε σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, τo «πράσινο» ομόλογο θα έχει διάρκεια 5,5 χρόνια και γενικοί συντονιστές της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Citigroup, και HSBC.

Η επιτυχία της έκδοσης και η ανταπόκριση των επενδυτών αντανακλούν τις προοπτικές της εταιρείας αλλά και την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας.

Η Mytilineos προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.