Εστίαση: Μέσα στον Μάιο νέο πακέτο στήριξης για επανεκκίνηση

29/04/2021, 11:41
Εστίαση: Μέσα στον Μάιο νέο πακέτο στήριξης για επανεκκίνηση

Το πακέτο στήριξης για την εστίαση έχει ετοιμαστεί και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα για να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσουν γρήγορα οι καταβολές, τόνισε ο  γ. γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι θα δοθεί μέσα στον Μάιο.

«Είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα πακέτο, επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής».

Όπως είπε ο ίδιος, η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Επίσης υπογράμμισε πως το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά σε μαγαζιά στα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας και είπε πως μέχρι τις 14 Μαΐου θα είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο.