Apple: Ισχυρό το φετινό πρώτο τρίμηνο παρά την πανδημία

29/04/2021, 18:27
Apple: Ισχυρό το φετινό πρώτο τρίμηνο παρά την πανδημία

Αυξημένες πωλήσεις κατά 54% για το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κέρδη σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς ανακοίνωσε ο κολοσσός της πληροφορικής και της τεχνολογίας Apple.

Oi πωλήσεις ανήλθαν στα 89,58 δισ. δολάρια έναντι 77,36 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αυξημένες κατά 53,7%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,40 δολάρια από 0,99 δολάρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η Apple ανακοίνωσε διψήφια αύξηση σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες, με την εμβληματική σειρά των iPhone να εμφανίζει άνοδο πωλήσεων κατά 65,5% σε σχέση με πέρυσι, τις πωλήσεις των Mac να σημειώνουν αύξηση 70,1% και τις πωλήσεις των iPad να καταγράφουν "άλμα” 79%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 7% το μέρισμά της, στα 0,22 δολάρια ανά μετοχή, καθώς και όχι έχει εγκρίνει την επαναγορά μετοχών αξίας 90 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η εταιρεία, παραμένοντας πιστή στην πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας και επικαλούμενη την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, δεν προχώρησε σε εκτιμήσεις για τα μεγέθη της στο τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο.