Ηρακλής: Ο Χ. Κουρής επικεφαλής της νέας Γεν. Δ/νσης βιώσιμης ανάπτυξης

09/06/2021, 12:58
Ηρακλής: Ο Χ. Κουρής επικεφαλής της νέας Γεν. Δ/νσης βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Όμιλος Ηρακλής προχωρά σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής του συστήνοντας γενική διεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κουρή.

Οι βασικές λειτουργίες της νέας γενικής διεύθυνσης αφορούν στους τομείς της υγείας & ασφάλειας, της περιβαλλοντικής απόδοσης, της έρευνας & ανάπτυξης για την πράσινη επιχειρηματικότητα και της διασφάλισης αδειοδοτήσεων και πιστοποιήσεων.

Ο Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το διορισμό του κ. Κουρή ως πρώτο γενικό διευθυντή βιώσιμης ανάπτυξης και τον καλωσορίζουμε στην εκτελεστική επιτροπή του Ομίλου. Η σύσταση της νέας Γενικής Διεύθυνσης θα ενδυναμώσει περαιτέρω την προσπάθεια μας να εξασφαλίζουμε ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στους ανθρώπους μας δίνοντας παράλληλα τη δική μας μάχη κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Ο Χαράλαμπος Κουρής είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού από το πανεπιστήμιο της Πάτρας. Εντάχθηκε στον Όμιλο Ηρακλής το 2004 αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στα τμήματα της παραγωγής, της ποιότητας και του περιβάλλοντος στο εργοστάσιο της Χαλκίδας. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως διευθυντής του ελληνικού κέντρου ερευνών τσιμέντου του Ομίλου Ηρακλής και ως διευθυντής τεχνικής υποστήριξης, ενώ διετέλεσε διευθυντής βελτιστοποίησης και περιβάλλοντος στο εργοστάσιο του Βόλου. Με ισχυρή προσωπική δέσμευση στην υγεία & ασφάλεια, εξειδικεύεται στον περιβαλλοντικό έλεγχο, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και των πρώτων υλών, καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων και «πράσινων» προϊόντων τσιμέντου και τσιμεντοειδών συνθέσεων.