EY Ελλάδος: Ο Βασίλης Τζίφας νέος Εταίρος στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών

30/06/2021, 11:44
EY Ελλάδος: Ο Βασίλης Τζίφας νέος Εταίρος στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών

Πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει διαρκώς ευκαιρίες ανάπτυξης και επαγγελματικής καταξίωσης στα στελέχη της, η ΕΥ Ελλάδος καλωσορίζει τον Βασίλη Τζίφα, ως νέο Εταίρο στο τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών της.

Ο κος Τζίφας διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον ελεγκτικό κλάδο και τις υπηρεσίες διασφάλισης, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελέγχους οικονομικών καταστάσεων σε Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) και US GAAP, έργα μετατροπής σε ΔΠΧΑ, ειδικούς ελέγχους, ιδιωτικοποιήσεις και αρχικές δημόσιες εγγραφές, σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον ελεγκτικό κλάδο το 2000, ενώ το 2009 εντάχθηκε στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), όπου για τρεισήμισι χρόνια κατείχε τη θέση του επικεφαλής της διεύθυνσης ποιοτικών ελέγχων, αποκτώντας μια ολιστική αντίληψη του ελεγκτικού κλάδου και του ρυθμιστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Με την επιστροφή του στην ΕΥ το 2013, υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του εισηγμένες και εγνωσμένου κύρους εταιρείες, κυρίως στους κλάδους του πετρελαίου και φυσικού αερίου, της ενέργειας, των μεταφορών, των καταναλωτικών προϊόντων και του τουρισμού.

Είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής λογιστής, απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι, επίσης, μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Ελλάδας (ΣΟΕΛ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και του επιστημονικού συμβουλίου του ΣΟΕΛ από το 2011.

Παράλληλα, παραδίδει διαλέξεις στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Ελλάδας (ΙΕΣΟΕΛ) σχετικά με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου, ενώ έχει συγγράψει το βιβλίο «Βασικές οδηγίες εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων Ελέγχου».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κος Παναγιώτης Παπάζογλου, σημειώνει: «Με μεγάλη χαρά, και εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΕΥ στην Ελλάδα, καλωσορίζω στην ομάδα των Εταίρων μας, τον Βασίλη Τζίφα, ένα στέλεχος με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητες. Είμαι βέβαιος ότι, από τον νέο του ρόλο, θα συνεχίσει να στηρίζει την ΕΥ στη διαρκή προσπάθειά της να παρέχει στους πελάτες ελεγκτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διασφάλισης που οικοδομούν εμπιστοσύνη στο επιχειρείν και τις κεφαλαιαγορές, και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με σαφή και διάφανο τρόπο τη μακροπρόθεσμη αξία που εκείνες δημιουργούν για τους μετόχους τους, τους πελάτες τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».