Intrakat: Ο Σωκράτης Κόκκαλης πρόεδρος του δ.σ.

19/07/2021, 17:50
Intrakat: Ο Σωκράτης Κόκκαλης πρόεδρος του δ.σ.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intrakat, μέλος του Ομίλου Intracom Holdings, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο στρατηγικός μετασχηματισμός του ομίλου που σηματοδοτείται και από την είσοδο του ιδρυτή του Ομίλου Intracom, Σωκράτη Κόκκαλη, στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση του προέδρου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι θετικές προοπτικές του 2021 που δημιουργούν η αποδρομή της πανδημίας αλλά και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρίσκουν την Intrakat να έχει ήδη προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις. Οι συγκεκριμένες κινήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης από την διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια συνέλευσης.

Η χρηματοδότηση αυτού του εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου θα γίνει με μόχλευση ίδιων κεφαλαίων, δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σουρέτης που παρουσίασε έναν πλήρη πίνακα με τα σημαντικά έργα της εταιρείας της οποίας το ανεκτέλεστο ανέρχεται στα 749 εκατ. ευρώ και το οποίο σταδιακά μετασχηματίζεται σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής σταθερών ταμειακών ροών.

Συγκρότηση ΔΣ σε σώμα

Το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 19ης, συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

1. Σωκράτης Κόκκαλης του Πέτρου , Πρόεδρος Δ.Σ. , Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Δημήτριος Κούτρας του Αθανασίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος.

3. Πέτρος Σουρέτης του Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

4. Δημήτριος Παππάς του Αριστείδη, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

5. Δημήτριος Θεοδωρίδης του Σάββα, Εκτελεστικό Μέλος.

6. Δημήτριος Κλώνης του Χρήστου, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

7. Ιωάννης Τσούμας του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

8. Διονυσία Ξηρόκωστα του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

9. Ηλιάνα Κυρτάτα του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής, ήτοι από την 19.07.2021 έως και την 18.07.2026, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης, η οποία δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει την εξαετία