FedEx: Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων

15/09/2021, 19:32
FedEx: Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων

Η FedEx Express, θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης FedEx Corp.  και η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στον κόσμο, ανακοινώνει σήμερα την έναρξη του διαγωνισμού επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας περίπου 250.000€ σε ευρωπαϊκές μικρές επιχειρήσεις, που θα τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν τους επόμενους στόχους τους. Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε ενιαίο πανευρωπαϊκό επίπεδο και θα απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που εδρεύουν σε 16 διαφορετικές χώρες.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μικρές επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα που απασχολούν έως και 50 υπαλλήλους στις εξής ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τσεχία.

Θα επιλεχθούν δεκαπέντε υποψήφιοι για την τελική φάση[1], οι οποίοι θα διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο (50.000€) ή για ένα από τα τρία βραβεία επιλογής των κριτών: Digital Excellence, Innovation Mastermind και Sustainability Champion (15.000€ το καθένα). Εκτός από τους τελικούς υποψήφιους που θα διαγωνιστούν για ένα από τα τέσσερα βραβεία της κριτικής επιτροπής, οι εταιρείες που δεν θα προκριθούν στην τελική φάση θα λάβουν μέρος στη φάση ψηφοφορίας του κοινού, όπου θα διεκδικήσουν το βραβείο επιλογής του κοινού στη χώρα τους. Αυτό σημαίνει ότι θα προκύψουν 15 επιπλέον νικητές που θα λάβουν από 10.000€ ο καθένας.

«Η λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης είναι δύσκολη ακόμη και στις καλύτερες εποχές, αλλά τους τελευταίους 18 μήνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έπρεπε πραγματικά να προσπαθήσουν πολύ για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να επιβιώσουν» είπε η Helena Jansson, SVP Finance International, FedEx Express, και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. «Μέσω του διαγωνισμού επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων – “Small Business Grant”, θέλουμε να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και να τις βοηθήσουμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να γράψουν το νέο κεφάλαιο της ιστορίας τους.»

Προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι εταιρείες δε χρειάζεται να είναι αυτήν τη στιγμή πελάτες ή να έχουν ενεργό λογαριασμό αποστολών με τη FedEx Express. Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2021. Οι 15 υποψήφιοι για την τελική φάση θα ανακοινωθούν στις 17 Νοεμβρίου 2021 και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία του κοινού για τα βραβεία επιλογής του κοινού. Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 26 Ιανουαρίου 2022. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, τους όρους και τις προϋποθέσεις, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.fedex.com/grant.

Μετά τη διεξαγωγή του για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2012, ο διαγωνισμός επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων – “Small Business Grant” της FedEx συνεχίζει να επεκτείνεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2016 σε τρεις χώρες, οι οποίες έγιναν πέντε το 2019. Τώρα, για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος 16 χώρες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στις μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας που αφοσιώνονται με πάθος στους στόχους τους και καινοτομούν.