ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων

24/09/2021, 18:38
ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων

Στην ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο (ΕΕΕΠΔ) – Hellenic Online Gaming Association (HOGA), προχώρησαν οι εταιρείες που παρέχουν τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο και δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ελληνική αγορά και έχουν αποκτήσει άδεια λειτουργίας από την ΕΕΕΠ. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η σύσταση της ένωση έγινε στα πρότυπα των αντίστοιχων ενώσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ΕΕΕΠΔ συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη, οι εταιρείες Bet 365, Betshop, ΕΝΤΑΙΝ (bwin, sportingbet, vistabet), Interwetten, Netbet, Stoiximan και Winmasters, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς, με μερίδιο που ξεπερνά το 90%, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης συμμετέχουν οι, Ιωάννης Σπανουδάκης (Stoiximan), ως πρόεδρος, Γαβριήλ Χαλεπλής (Betshop) ως γενικός γραμματέας και ως μέλη οι Ιωάννης Καποδίστριας (Bwin), Νίκος Νίκαρης (Bet365) και Θωμάς Τζόκας (Winmasters).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βασική αποστολή της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο είναι η προώθηση των κανόνων του Υπεύθυνου Παιχνιδιού (Responsible Gaming), η εκπροσώπηση και υποστήριξη των συλλογικών θέσεων των εταιρειών που σχετίζονται με την διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων διαδικτυακά στην Ελλάδα, η μελέτη και προβολή θεμάτων τα οποία ενδιαφέρουν τη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων στο Διαδίκτυο, η δράση για την ενδυνάμωση και στερέωση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα δραστηριοτήτων της καθώς και η προώθηση υψηλών προτύπων ορθότητας, ακεραιότητας και κοινωνικής ευθύνης εντός του κλάδου.

«Η αγορά διαδικτυακών παιγνίων στην Ελλάδα εισφέρει κάθε χρόνο σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, προσφέρει συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, ενώ αποτελεί βασικό αρωγό του ελληνικού αθλητισμού, στηρίζοντας διοργανώσεις, ομάδες και αθλητές. Η συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών της αγοράς, στο πλαίσιο της Ένωσης καταδεικνύει τη σαφή μας πρόθεση και διάθεση να διασφαλίζουμε τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού και της ορθής λειτουργίας της αγοράς, διατηρώντας ως κεντρικό μας προσανατολισμό την προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού καθώς και τη συνεχή συνεισφορά στην κοινωνία, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», σημείωσε ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΕΠΔ.

Η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο, αποσκοπεί στο να ενσωματώσει, ως μέλη, το σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε ως πάροχοι διαδικτυακών παιγνίων, είτε ως πάροχοι υπηρεσιών στις πλατφόρμες διαδικτυακών παιγνίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βασική της αποστολή είναι να εκφράσει όλες τις εταιρείες που έχουν άμεση ή έμμεση δραστηριότητα στα τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και να παρέχει τεχνογνωσία επί των διαδικασιών, σε όσες εταιρείες ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν ή να αδειοδοτηθούν στην Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν ή έχουν εγγραφεί στο Μητρώο κατασκευαστών (Β2Β) και Συνεργατών (affiliates) της ΕΕΕΠ, να ενταχθούν στην Ένωση και να αποστείλουν σχετικό ενδιαφέρον στο [email protected] ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2103633144.