DEMO ABEE: Επενδύσεις €356 εκατ. σε βάθος εξαετίας

10/11/2021, 11:23
DEMO ABEE: Επενδύσεις €356 εκατ. σε βάθος εξαετίας

Σημαντικό ποσό που ξεπερνά τα €350 εκατ. θα δαπανήσει η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ σε βάθος εξαετίας. 

Οπως δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Δέμος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρκος - ΙΣΝ oι επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας.

Ειδικότερα γίνεται επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι Αττικής και δημιουργούνται τρεις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και τέσσερις μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη, σύγχρονα εργαστήρια R&D στην Θεσσαλονίκη και μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία στην Αττική.

Το πλάνο επενδύσεων της DEMO στην Αρκαδία αφορά τρεις μονάδες για παραγωγή πρώτων υλών και τέσσερις μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Επιπλέον σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία ήδη στην τρέχουσα χρονιά δημιούργησε νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

H έναρξη της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας τόσο στο χώρο των ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων όσο και στον χώρο των φαρμακευτικών πρώτων υλών.