Η Eurolife FFH γεμίζει την Κάσο με παιδικά χαμόγελα

07/02/2022, 14:23
Η Eurolife FFH γεμίζει την Κάσο με παιδικά χαμόγελα

Στην Κάσο βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες η Eurolife FFH και η HOPEgenesis σε ένα οδοιπορικό ενημέρωσης των κατοίκων του νησιού για την υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού, επισκέφθηκαν και το χώρο που θα φιλοξενήσει τον παιδικό σταθμό του νησιού, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κατασκευής και αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μετά την Πάτμο και τα Άγραφα, η Κάσος είναι ο επόμενος σταθμός του προγράμματος της Eurolife FFH και της HOPEgenesis, μέσω του οποίου βρίσκονται στο πλευρό γυναικών και οικογενειών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν παιδιά. Με την υποστήριξη της εταιρείας, η HOPEgenesis προσφέρει τακτική ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό από μαιευτήρες και γυναικολόγους, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και μεταφορά σε μαιευτήρια και κέντρα υγείας, προκειμένου να γεννήσουν.

Με την επίσκεψή τους στην Κάσο, οι δύο συνεργάτες ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα και παρουσίασαν όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες. Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά την HOPEgenesis και τη Eurolife FFH για τις μέχρι τώρα δράσεις τους στο νησί μας, από τις οποίες ωφελήθηκαν πάνω από 15 οικογένειες που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. Ακόμα και για την ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα που δίνεται για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας σε συμπατριώτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στη Eurolife FFH που με τη δική της χορηγία θα στηθεί παιδικός σταθμός στο νησί και θα φιλοξενήσει τα μικρά παιδιά της Κάσου, ενώ παράλληλα θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους γονείς. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν τρανό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς στις μικρές κοινωνίες κυρίως των μικρών νησιωτικών και ορεινών απομακρυσμένων περιοχών».

Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων, γι’ αυτό συνεργάζεται με τη HOPEgenesis ενάντια στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας σε απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Πριν μερικούς μήνες, η εταιρεία δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο της, επεκτείνοντας την κοινή δράση της με τη HOPEgenesis ως το 2023, με την υιοθεσία 10 περιοχών (Πάτμος, Άγραφα, Κάσος, Καστελλόριζο, Λειψοί, Τήλος, Χάλκη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Ανάφη) και τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού σε κάθε μία.

Μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί 72 παιδιά μέσω του προγράμματος και άλλα 25 αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι δύο πρώτοι παιδικοί σταθμοί, σε Πάτμο και Άγραφα, έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή και την ολοκλήρωση των υπόλοιπων.