Φορέας Ακινήτων: Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

28/11/2022, 12:18
Φορέας Ακινήτων: Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

Πρόκειται για τον φορέα που θα αγοράζει τα ακίνητα προβληματικών δανείων.

Για τον περιβόητο και φιλόδοξο ως προς τη σχεδίασή του και τη λειτουργία του Φορέα Ακινήτων, η στήλη έχει επανειλημμένα ασχοληθεί κατά το παρελθόν.

Προαναγγέλθηκε την Άνοιξη, αλλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο. Τώρα βρισκόμαστε στην περίοδο των συζητήσεων των ενδιαφερομένων με τους αρμόδιους φορείς.

Πρόκειται για τον φορέα που θα αγοράζει τα ακίνητα προβληματικών δανείων, θα τα νοικιάζει με χαμηλότερο ενοίκιο στους ήδη κατοικούντες δανειολήπτες και θα τους δίνει το δικαίωμα επαναγοράς σε κάποια χρόνια αργότερα.

Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εξής: Bain Capital, Christofferson, Robb & Co, LLC, Fortress, Ένωση Εταιρειών KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial και LCM Capital οι οποίοι και συμμετέχουν στον ανταγωνιστικό διάλογο με το υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τον Φορέα Ακινήτων του πτωχευτικού νόμου.

Οι φάκελοι συμμετοχής όσων σκοπεύουν να εισέλθουν στη διαδικασία αυτή, κατατέθηκαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα κατατεθούν προς το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του ερχόμενου έτους.