Αλ. Εξάρχου: Τα έργα της Άκτωρ είναι κερδοφόρα- Χωρίς ΑΜΚ η εξαγορά

05/04/2023, 13:02
Αλ. Εξάρχου: Τα έργα της Άκτωρ είναι κερδοφόρα- Χωρίς ΑΜΚ η εξαγορά

Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος και CEO σχετικά με το deal με την Ελλάκτωρ

Την πεποίθησή του πως η Άκτωρ βρίσκεται σε θετική οικονομική πορεία δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου.

Μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ελλάκτωρ για την εξαγορά της θυγατρικής της στον κατασκευαστικό τομέα, ο Εξάρχου προχώρησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση.

Το τίμημα

Όπως διευκρίνισε το τίμημα των 214 εκ. ευρώ θα καταβληθεί στην Ελλάκτωρ ως εξής: «Τα 100 εκ. ευρώ που αφορούν σε μετρητά θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η Intrakat (57 εκ. ευρώ) και τραπεζική χρηματοδότηση (43 εκ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 114 εκ. ευρώ, που αφορούν σε δανεισμό της Άκτωρ από την μητρική της, θα διατεθούν μέσω των ταμειακών ροών της θυγατρικής».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Άκτωρ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πια οικονομικά ζητήματα. Αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει προχωρήσει σε due diligence της εξαγορασθείσας εταιρείας και η πρόταση για την απόκτηση της βασίστηκε στα οικονομικά μεγέθη του δωδεκαμήνου.

Μάλιστα, όπως είπε, ο Εξάρχου τα έργα που έχει κερδίσει η Άκτωρ είναι κερδοφόρα.

Ο νέος όμιλος

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όταν θα ολοκληρωθεί η απόκτηση της, ο νέος όμιλος να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών του σχεδίων.

Συνολικά ο επικεφαλής της κατασκευαστικής της Παιανίας τάχθηκε κατά της όποιας προσφυγής σε δανεισμό για θέματα κεφαλαίου κίνησης: «Αν χρειαστεί για να καλυφθούν τέτοιες ανάγκες της Άκτωρ, η Intrakat έχει ισχυρές ταμειακές ροές για την επόμενη τριετία».

Αναφορικά με θέματα ανταγωνισμού ο Εξάρχου ξεκαθάρισε πως μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εγκρίνει την εξαγορά οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν ανεξάρτητα.

Εκτίμησε ότι για την έκδοση της απόφασης θα απαιτηθεί ένα τρίμηνο.