Η Cosmofarm Μον. Α.Ε. συνεχίζει την ανοδική της πορεία με εξαγορές στρατηγικής σημασίας

22/06/2023, 09:10
Η Cosmofarm Μον. Α.Ε. συνεχίζει την ανοδική της πορεία με εξαγορές στρατηγικής σημασίας

Η Cosmofarm έχει επενδύσει έως σήμερα περί τα €3.5εκ. σε εξοπλισμό ρομποτικών συστημάτων διαχείρισης προϊόντων και αυτοματοποιημένης εκτέλεσης παραγγελιών αλλά και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η Cosmofarm επί 40 συνεχή χρόνια εξυπηρετεί με συνέπεια το ελληνικό φαρμακείο με συνεχείς τεχνολογικές επενδύσεις ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις προσδοκίες των πελατών της διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία της μέσα στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά. Από το 2019 εφαρμόζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης με στρατηγικές εξαγορές ώστε να αποκτήσει ισχυρή θέση στην φαρμακευτική χονδρεμπορική αγορά.

Σε συνέχεια της ενσωμάτωσης του δικτύου φαρμακείων της ΦΑΡΜΑΣΥΝ το 2019, η εταιρεία προχωράει από 1ης Ιουλίου 2023 στην ενσωμάτωση του δικτύου φαρμακείων της φαρμακαποθήκης Ι.Σ.Μπίκας Ο.Ε.. Η κίνηση αυτή όχι μόνο θα διευρύνει τη διανομή επώνυμων και γενόσημων φαρμάκων, μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει και την παρουσία της Cosmofarm δίπλα στον Έλληνα φαρμακοποιό. Η νεότερη εξαγορά έρχεται να συμπληρώσει μία πολυετή επιτυχημένη πορεία λειτουργίας και άρτιας εξυπηρέτησης των συνεργατών της Cosmofarm, καταφέρνοντας παράλληλα να τονώσει την κίνηση σημαντικών φαρμάκων και παραφαρμάκων σε νέα σημεία πώλησης και κατ’επέκταση σε ένα καινούριο καταναλωτικό κοινό.

Η Cosmofarm έχει επενδύσει έως σήμερα περί τα €3.5εκ. σε εξοπλισμό ρομποτικών συστημάτων διαχείρισης προϊόντων και αυτοματοποιημένης εκτέλεσης παραγγελιών αλλά και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Αποτέλεσμα αυτού αποτελεί η ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα της εταιρείας στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου ώστε να ανταπεξέρχεται εύκολα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της αγοράς ενώ παράλληλα να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η Cosmofarm έχοντας σαν βασικό άξονα λήψης αποφάσεων την έντονη ανθρωποκεντρική κουλτούρα, την αρίστη εξυπηρέτηση, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, έχει σαν όραμα τη δημιουργία μίας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης φαρμακαποθήκης που θα εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ, χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τα ρομποτικά συστήματα, τις μακροχρόνιες συνεργασίες και το δίκτυο των 1200 και πλέον συνεργαζόμενων φαρμακείων. Η σταθερή υλοποίηση του επιχειρησιακού της σχεδίου τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη του πολυεθνικού ομίλου και μητρικής εταιρείας Cosmos Health Inc., αλλά και η συνεχής βελτίωση των υποδομών σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 2.800 τ.μ. σε κομβικό σημείο της Αττικής, την καθιστά ηγέτη στην αγορά, έχοντας αφενός την πιο άρτια χρηματοοικονομική θέση ξένων προς ίδια κεφάλαια συγκριτικά με τον ανταγωνισμό του κλάδου ιδιωτικών φαρμακαποθηκών και αφετέρου λειτουργώντας με ένα σύνολο αξιών το οποίο έχουν ενστερνιστεί όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επιπέδου και θέσης.

Το ενδιαφέρον της σύγχρονης αδειοδοτημένης εταιρείας χονδρικής πώλησης φαρμάκων Cosmofarm για συνεχή επέκταση, εδράζεται στο όραμα της μητρικής εταιρείας Cosmos Health Inc., εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Αμερικής «NASDAQ», η οποία αποδεικνύει την στήριξή της εδώ και περισσότερα από οχτώ χρόνια μέσω σημαντικών επενδύσεων στον ελλαδικό χώρο απασχολώντας συνολικά περί τους 300 υπαλλήλους, από μη εξειδικευμένους έως και επιστήμονες. Η χρηματοπιστωτική δύναμη καθώς και η σημαντική ικανότητα άντλησης κεφαλαίων του ομίλου Cosmos Health Inc. αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα assets της σύγχρονης φαρμακαποθήκης Cosmofarm.

Πέραν της Cosmofarm, ο όμιλος Cosmos Health Inc. τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο την ελληνική εταιρεία SkyPharm Α.Ε., που κατέχει τα brands συμπληρωμάτων διατροφής Sky Premium Life® & Mediterranation®, πρόσφατα συμφώνησε στην εξαγορά της CANA Laboratories. Η εν λόγω εταιρεία κατέχει ιστορική σημασία στην εξελικτική πορεία της παραγωγής και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων και εκπροσώπησης ξένων οίκων στην Ελλάδα από το 1928. Η στήριξη της Cosmos Health Inc. στην ελληνική αγορά είναι έμπρακτη με συνεχείς επενδύσεις και ένα άρτιο στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ διατηρεί το ενδιαφέρον της στραμμένο σε ένα βιώσιμο μέλλον με διευρυμένες επενδύσεις.

Η Cosmofarm όντας πάντα ειλικρινής και λειτουργώντας με διαφάνεια, χάρη στο σύστημα αξιών της, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο με το προφίλ μιας βιώσιμης, ακέραιας και ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας.