Η Ολυμπιακή Φλόγα στο ΚΠΙΣΝ

16/04/2024, 13:21
Η Ολυμπιακή Φλόγα στο ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 14.30 στο ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024» πριν την Τελετή Παράδοσης

Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 14.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024».

Το Ολύμπιο Φως, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, θα ταξιδέψει από την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Ελλάδα για να καταλήξει, την τελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας, να διανύσει τη διαδρομή Κόρινθο, Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαύριο, Σούνιο, ΚΠΙΣΝ. Τελευταία στάση αποτελεί το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης.

Η εκδήλωση, που αποτελεί ακόμη ένα γεγονός που αναδεικνύει το ΚΠΙΣΝ ως τοπόσημο της σύγχρονης Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά. Τέσσερις Λαμπαδηδρόμοι θα τρέξουν περιμετρικά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Πλωτάρχη Αντώνη Καραγουδάκη, θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους της Γαλλίας και της Ελλάδας, παράλληλα με την έπαρση της αντίστοιχης σημαίας. Η τελετή θα συνεχιστεί με χαιρετισμούς από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, και από εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της ΕΟΕ. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή συμβολικών δώρων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ξεχωριστή performance χορού από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνοδεία των Σιντριβανιών στο Κανάλι, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στον «Ηπειρώτικο χορό» του Νίκου Σκαλκώτα.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Mέγας Δωρητής ΚΠΙΣΝ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

INFO

Παρασκευή 26 Απριλίου, 14.30

Αγορά, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Μουσική: Νίκος Σκαλκώτας, «Ηπειρώτικος χορός»

Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Τότα Πρίτσα

Γυναίκες: Άννα Φράγκου, Ναταλία Καλογεροπούλου, Μάγδα Κούκου Φέρρα, Marta Rivero De Miranda, Μαρίτα Νικολίτσα, Αρετή Νότη, Ελένη Μυρσίνη Πετρούτσου, Ελευθερία Στάμου, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Alicia Townsend, Αριάδνη Φιλιππάκη, Ελένη Φώτου, Δέσποινα Χρυσοστόμου

Άνδρες: Βαγγέλης Μπίκος, Manex Alberdi, Γιάννης Γκάντσιος, Elton Dimrochi, Γιάννης Μητράκης, Daniele Pecorari, Stefano Pietragalla, Kaito Takahashi, Χρήστος Τζοβάρας, Παντελής Χαρατσίδης, Γιώργος Χατζόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN snfcc.org καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

­­­­­­­­­­­Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

========================================================================

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

♦ To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:

o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00

o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00

♦ Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

♦ Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

♦ Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

♦ Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

♦ Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και το 2023 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.

♦ Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

♦ Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.