Η MYTILINEOS Energy & Metals προωθεί έμπρακτα τη συμπερίληψη στηρίζοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο».

22/05/2024, 10:32
Η MYTILINEOS Energy & Metals προωθεί έμπρακτα τη συμπερίληψη στηρίζοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο».

Η MYTILINEOS Energy & Metals υποστήριξε για 3η συνεχή χρονιά, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε σχολεία της Αττικής και της Λαμίας.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη αξία για την MYTILINEOS Energy & Metals υλοποιήθηκαν 90 ομιλίες, σε 71 σχολεία, αφυπνίζοντας 4.918 μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα εντός και εκτός Αττικής. Στην Λαμία συγκεκριμένα, ο Σ.Κ.Ε.Π επισκέφτηκε 2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια, 2 Νηπιαγωγεία και μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου, συνεισφέροντας στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση 355 μαθητών/τριων.

Όπως μας επισημαίνει η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π., Αθηνά Κρητικού: «Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο», μας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε τον παλμό της κοινωνίας σε ό,τι αφορά τις έννοιες της συμπερίληψης, της προσβασιμότητας, της κοινωνικής αποδοχής, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταρρίψουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις για τα ανάπηρα άτομα, να περιηγηθούμε στα σχολεία, να μιλήσουμε με πολλούς μικρούς και μεγάλους και να εξετάσουμε πώς μπορεί η κοινωνία μας να γίνει πιο ανθρώπινη & φιλική για όλους/όλες. Επίσης, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί τους συζητώντας με τα στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, έχουν την ευκαιρία να λύσουν απορίες, να ανταλλάξουν απόψεις, να κατανοήσουν τα εμπόδια και κυρίως να επεξεργαστούν τις λύσεις, με στόχο πάντα την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα καλλιεργεί με άμεσο και βιωματικό τρόπο την ενσυναίσθηση, ενισχύοντας την ικανότητα των μαθητών/τριων να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές, προκειμένου να λειτουργήσουν μελλοντικά ως δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Η υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας από την MYTILINEOS Energy & Metals υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 10 και 17).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιείται επιτυχώς από το 2009 και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Σ.Κ.Ε.Π. στο skep@skep.gr ή αφήστε μήνυμα τηλεφωνικά στο 211 8009876.