Η ΚΟΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

27/05/2025, 16:22
Η ΚΟΡΩΝΗ  ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Castello di Rocca, στο Cilento της Ιταλίας, διοργανώθηκε από 26 έως 28 Απριλίου 2025 η ‘Εκθεση OLIVITALY MED, με πλήθος εκδηλώσεων για τη Μεσογειακή Διατροφή και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Castello di Rocca, στο Cilento της Ιταλίας, διοργανώθηκε από 26 έως 28 Απριλίου 2025 η ‘Εκθεση OLIVITALY MED, με πλήθος εκδηλώσεων για τη Μεσογειακή Διατροφή και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Η Κορώνη, ως Εμβληματική Κοινότητα της UNESCO, μέσω του Μανιατακείου Ιδρύματος, φορέα υποστήριξης και προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής, προσκλήθηκε και εκπροσωπήθηκε από δύο επαγγελματίες του Ελαιολάδου από την περιοχή μας, τον κ. Γιάννη Καρβέλα, Σύμβουλο Επιχειρήσεων Ελαιολάδου και πιστοποιημένο Olive Oil Expert και τον κ. Παναγιώτη Μαρκάκη, καλλιεργητή, εκπρόσωπο της εταιρείας KIARI.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Cilento, στον οποίο προσέφεραν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Κορώνη και ειδικές εκδόσεις του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος, με τον διευθυντή της Έκθεσης αλλά και με τον συντονιστή του προγράμματος για τις Εμβληματικές Κοινότητες, ο οποίος δήλωσε φίλος της Κορώνης. Επιπλέον ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με τους εκπροσώπους των άλλων Εμβληματικών Κοινοτήτων της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κροατίας και Μαρόκου, τους οποίους και προσκάλεσαν στην Κορώνη.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, διοργανώθηκαν ομιλίες αφιερωμένες στον αγροτουρισμό, στο μέλλον του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, στον συνδυασμό διαφόρων τύπων ελαιολάδου με διαφορετικά πιάτα, καθώς και τέσσερα σεμινάρια γευσιγνωσίας από έμπειρους Ιταλούς γευσιγνώστες, οι οποίοι παρουσίαζαν ιταλικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Υπήρχε έκθεση με τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα αλλά και τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, όπως η παγκοσμίως γνωστή ποικιλία τομάτας San Marzano, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Ταυτόχρονα, chefs της περιοχής μαγείρευαν με τοπικά προϊόντα και εξηγούσαν τη χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στις συνταγές τους.

Η έκθεση OLIVITALY MED και οι εκδηλώσεις για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Cilento συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση της μεσογειακής κουζίνας, συνδυάζοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τοπικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα.