«Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία»: Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν λαχεία

27/12/2019, 12:17
1

Αν πιστεύετε πως τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, ξανασκεφτείτε το. Οι παρακάτω δέκα ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν μεγάλα ποσά από τυχερά παιχνίδια αλλά είτε δεν τα διαχειρίστηκαν σωστά, είτε η ατυχία τους περίμενε στη γωνία αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

Ο Αντριου Τζακ Ουίτακερ, ένας επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια, το 2002 κέρδισε 315 εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας έναν λαχνό του λαχείου Powerball. Δέκα χρόνια μετά, η ζωή του είχε πάρει τον κατήφορο, λες και τον χτύπησε κάποια κατάρα. Η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης εξωσυζυγικής ζωής του και την συχνότητα με την οποία επισκεπτόταν τα στριπτιζάδικα της πολιτείας της Βιρτζίνια. Πριν λίγα χρόνια, σε συνέντευξη του δήλωσε μετανιωμένος «μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο».

ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ
Το 1993 Η Τζάνιτ Λι κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν οτι έπρεπε να κάνει το σωστό, σύμφωνα με τον δικό της κώδικα τιμής. Να βοηθήσει, δηλαδή, αυτούς που είχαν ανάγκη. Έτσι, άρχισε τις δωρεές και τις φιλανθρωπίες. Μέσα στους επόμενους 15 μήνες είχε ήδη δωρίσει σε ιδρύματα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, αναγκάζοντας μέχρι και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον να την βραβεύσει για το φιλανθρωπικό της έργο. Ωστόσο, η 60χρονη Λι δεν έβαλε φρένο στις αγαθοεργίες της και το 2001 είχε μόλις 700 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε να χρωστάει στην εφορία 2.5 εκατομμύρια δολάρια ,δηλαδή ήταν πλέον σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν κερδίσει το λαχείο που μάλλον θα εύχεται να μην είχε αγοράσει ποτέ.

διαβάστε τις υπόλοιπες απίθανες ιστορίες εδώ:


https://theface.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%af/