Σχέδιο αποσταθεροποίησης, ή κυνήγι μαγισσών;

17/07/2018, 13:47
150126-harris-nestel-russian-spies-tease_xon8ki

Οργισμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Παπαχελά για τον χειρισμό του θέματος με τη ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα και την απέλαση των δύο διπλωματών του νευραλγικού τμήματος κατασκοπείας.

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για δύο συνεχόμενα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που λειτούργησαν ως πλυντήριο για την κυβέρνηση στο Σκοπιανό. Βεβαίως, γνωρίζουν πολύ καλά στην Πειραιώς ότι η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» διατηρεί στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα και δεν υπήρχε περίπτωση να λογοκρίνει μια αποκάλυψη που αφορά στη ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα.

Η αμερικανική έρευνα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι οι Αμερικανοί είχαν εστιάσει από καιρό την προσοχή τους στις δραστηριότητες δύο μοναστηριών του Αγίου Όρους.

Μάλιστα, τους εξέπληξε η επιρροή που ασκούσαν οι ηγούμενοι σε μια σειρά από μητροπολίτες, βουλευτές, κρατικούς αξιωματούχους και μεγαλόσχημους επιχειρηματίες. Οι αμερικανικές υπηρεσίες επικέντρωσαν την έρευνα και στην προέλευση των κεφαλαίων με τα οποία ενισχύονταν συγκεκριμένες μονές αλλά και στην κίνηση λογαριασμών διαφόρων εταιρειών που έχουν στηθεί στην Κύπρο στις οποίες εμφανίζονται διαχειριστές στενοί συνεργάτες δύο ηγουμένων.

Καυτή λίστα

Στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών βρίσκεται μια καυτή λίστα με μεγαλόσχημους παράγοντες της οικονομικής ζωής, βουλευτών και μητροπολιτών που συνδέονται με το λεγόμενο διευθυντήριο του Αγίου Όρους, όπως ονομάζουν το πανίσχυρο λόμπι που έστησε μεθοδικά ο Πούτιν τα τελευταία χρόνια για να αλώσει την εκκλησία καθώς και νευραλγικούς τομείς του ελληνικού κράτους. Η αποκωδικοποίηση των λογαριασμών δεν αποκλείεται να φέρει στην επιφάνεια το μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τρέμουν…

Στο Μαξίμου επιχείρησαν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά την απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από το ρωσικό λόμπι που χρηματοδότησε τις λαοσυνάξεις για το Σκοπιανό και στη συνέχεια επιχείρησε να εξαγοράσει βουλευτές.

Τρέμουν, όμως, το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν οι στενές σχέσεις και οι συναλλαγές που έχουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τον ρωσικό παράγοντα. Γιατί οι έρευνες δείχνουν ότι μια ομάδα βουλευτών, που έχουν μάλιστα κοινό σημείο αναφοράς την ορθοδοξία, είχε ταυτιστεί με το διευθυντήριο του Αγίου Όρους. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο το ρωσικό λόμπι βοηθούσε τους συγκεκριμένους βουλευτές. Γιατί ακούγονται περίεργα σενάρια για ύπαρξη ταμείου που εξασφάλιζε τη μόνιμη χρηματοδότησή τους και για προνομιακή σχέση με Μέσα Ενημέρωσης.

Χρειάζεται τεκμηρίωση

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο αποσταθεροποίησης που υπαινίσσεται η κυβέρνηση θα πρέπει να τεκμηριωθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα κυνήγι μαγισσών που έχει στόχο τη διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας, προκειμένου να εκφυλιστούν οι συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό μετά τις κατηγορίες για ρωσική χρηματοδότηση και να καμφθούν οι αντιστάσεις βουλευτών για να ψηφιστεί η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ από τη Βουλή.