Κολομβία των Βαλκανίων με «πλάτες» πολιτικών και θεσμών

03/05/2020, 10:52
1

Ο Ιβάν Σαββίδης που έφτασε σε σημείο να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με πιστόλι δεν ανησυχεί για τίποτα και δεν υπολογίζει κανέναν… Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο αποκαλούμενος πιστολέρο από το Ροστόφ με το σκοτεινό παρελθόν, το ύποπτο παρόν και το αβέβαιο μέλλον, κατάφερε να μετατρέψει την Ελλάδα, σε Κολομβία των Βαλκανίων με πρακτικές που μοιάζουν σαν βγαλμένες από σενάριο ταινίας χολιγουντιανών προδιαγραφών με πρωταγωνιστές ολιγάρχες και μαφιόζους.

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ το πολιτικό σύστημα με το οποίο έκανε νταραβέρι.

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕ τη Δικαιοσύνη στην οποία σέρνονται για χρόνια κακουργηματικές υποθέσεις.

ΔΙΕΣΥΡΕ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, Τράπεζα της Ελλάδος, Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ΣΔΟΕ και Εφορίες.

ΕΠΑΙΞΕ με την ασφάλεια της χώρας με όχημα διάφορες οργανώσεις παραρτήματα της Μόσχας που ενεπλάκησαν άμεσα στο Μακεδονικό εκτελώντας εντολές της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

ΕΣΤΗΣΕ νταραβέρια με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να εξασφαλίσει την ανοχή της αμερικανικής πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία ξαφνικά πάγωσε τις έρευνες για τον άνθρωπο από το Ροστόφ.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ συμμαχίες με επιχειρηματικά συμφέροντα χρησιμοποιώντας πακτωλό χρήματος που κανείς δεν ερεύνησε την προέλευσή του.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ την Κύπρο σε ένα απέραντο πλυντήριο για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΕΣΤΗΣΕ μηχανισμούς μεταβάλλοντας τη Βόρεια Ελλάδα σε Κριμαία.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ απροκάλυπτα τον ΠΑΟΚ ως όχημα για να εξασφαλίσει ασυλία.

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ απροκάλυπτα στα εσωτερικά της εκκλησίας και του Αγίου Όρους, δημιουργώντας μηχανισμούς με τη βοήθεια πάντα σκοτεινών υπηρεσιών και Ρώσων ολιγαρχών.

Πανταχού παρούσα η διαπλοκή

Στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη ασυλία για τις μπίζνες του. Μάλιστα για να προστατεύσει τις δουλειές του έφτασε σε σημείο να συναλλάσσεται με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα χρονολογείται από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός στη Μόσχα, αναζητώντας μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ρωσικά δάνεια. Έκτοτε ο Ιβάν Σαββίδης είναι πανταχού παρών.

Πρωταγωνιστεί ως λαγός στο σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες.

Εξασφαλίζει με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή διαγραφή των προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ.

Διακινεί τεράστια ποσά χρήματος από την Κύπρο, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Η απόλυτη ταύτιση του Ιβάν Σαββίδη με το σύστημα της τότε κυβέρνησης προδίδει το μέγεθος της διαπλοκής.

Ταύτιση με το γκουβέρνο

Με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται ο επίσημος καναλάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μεταπηδήσει στη συνέχεια σε άλλα συστήματα εξουσίας, αφού οι άνθρωποι από το Ροστόφ έχουν ανάγει σε δόγμα την ταύτιση με το γκουβέρνο.

Το χρήμα ρέει άφθονο μέσα από ένα δίκτυο εταιρειών που έχει στήσει ο Σαββίδης στην Κύπρο.

Οι κυπριακές τράπεζες έφτασαν σε σημείο να διακινούν τεράστια ποσά ακόμα και σε σερβιτόρους που ανήκουν στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του Σαββίδη και ξαφνικά χωρίς κανένα πόθεν έσχες εμφανίζονται να εξαγοράζουν αθλητικά κέντρα και ομάδες Α΄ Εθνικής.

Δεν τον «αγγίζει» κανένας

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν ανησυχεί για τίποτα.

Ακόμα και όταν τα πλοία που ήταν φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ πιάστηκαν κατά λάθος από το λιμενικό στην Κρήτη, ο Ιβάν δεν ανησύχησε.

Το ίδιο συνέβη όταν πρόσφατα οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν ένα παράνομο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στη Θήβα, που τροφοδοτούσε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ΣΔΟΕ ακόμα δεν έχει ελέγξει τα τιμολόγια και την εταιρεία στην οποία χρεώνονταν η πολυτελής διαμονή σε ξενοδοχεία της Αθήνας, των μεγαλόσχημων που κατηύθυναν αυτή τη δουλειά.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί περιορίστηκαν σε συλλήψεις των ταλαίπωρων εργατών που βρέθηκαν στο εργοστάσιο.

Θλιβερό σόου

Αντί να βρίσκεται στα ανακριτικά γραφεία για μια σειρά υποθέσεων που εκκρεμούν, ο αποκαλούμενος πιστολέρο από το Ροστόφ εξασφάλισε πρόσβαση στο Μαξίμου και από τη νέα κυβέρνηση.

Με θράσος χιλίων πιθήκων μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού πούλησε τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θεωρεί πλέον άχρηστο περίμενε τα κανάλια για να πλέξει το εγκώμιο του νέου πρωθυπουργού.

Στο παρά πέντε το Μαξίμου απέφυγε το θλιβερό αυτό σόου που θα διέσυρε τη νέα κυβέρνηση, η οποία όπως και ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψαν τις αρετές του πιστολέρο από το Ροστόφ.

Αμείλικτα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα.

Τι απέγινε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που είχαν φορτωθεί από την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ με προορισμό το Μαυροβούνιο και στη συνέχεια στο Λίβανο.

Το λαθρεμπορικό ακινητοποιήθηκε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά κακουργηματική λαθρεμπορία με ιδιαίτερα τεχνάσματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελική λειτουργός άφηνε αιχμές κατά των λιμενικών των Χανίων που έκαναν την έρευνα στο πλοίο, καθώς δεν διερεύνησαν στοιχειωδώς γιατί βρέθηκαν τραυματισμένα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, ενώ δεν κατέγραψαν τη ρότα του καραβιού για να διαπιστώσουν αν ξεφόρτωσε ή θα ξεφόρτωνε λαθραία τα τσιγάρα σε ελληνικές ακτές ή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τους τρεις αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος που χειρίστηκαν την υπόθεση, να διαπιστωθεί αν το πλοίο ήταν εφοδιασμένο με συσκευές εντοπισμού στίγματος GPS και VDR, να δοθούν αντίγραφα του ημερολογίου της γέφυρας του πλοίου και να μεταφραστούν στα ελληνικά τα πιστοποιητικά του πλοίου, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τότε, αν και είχαν περάσει 10 μήνες από την ακινητοποίηση του «τσιγαράδικου» από τους λιμενικούς…

Τι έδειξε η έρευνα

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας εξετάστηκε ο τρόπος εξαγωγής των τσιγάρων από την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς μέσα στο πλοίο βρέθηκαν συνολικά 2.047 χαρτοκιβώτια με 50 κούτες των 10 πακέτων το καθένα, δηλαδή συνολικά 1.023.500 πακέτα τσιγάρα. Από τα δείγματα των τσιγάρων που ελήφθησαν διαπιστώθηκε πως τα πακέτα αυτά παρήχθησαν στις 22/9/2014 και εξήχθησαν στο Μαυροβούνιο με τρία «δρομολόγια» που πραγματοποιήθηκαν από τις 22/9 μέχρι τις 30/12/2014. Η εισαγγελέας είχε διατάξει να εξακριβωθεί απευθείας από το Τελωνείο Ξάνθης με ποιο καθεστώς εξήχθησαν τα τσιγάρα από την αρμοδιότητά του και να επισυναφθούν όλα τα έγγραφα των τριών εξαγωγών.

Επιπλέον είχε ζητήσει να αποσταλεί από το Τελωνείο Χανίων και δείγμα από τα υπόλοιπα τσιγάρα που ήταν φορτωμένα στο κάτω μέρος του αμπαριού του πλοίου και με ποιο καθεστώς εξήχθησαν από την Ελλάδα.

Στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Κρήτης είχε εντοπιστεί στις 17 Ιουνίου 2017 άλλο πλοίο που συμμετείχε σε λαθρεμπόριο τσιγάρων

Πρόκειται για το υπό σημαία Τανζανίας πλοίο «Golendri» με έξι Ουκρανούς ναυτικούς που μετέφερε 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα από το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου με προορισμό τη Λιβύη.

Και σε αυτήν την περίπτωση μέρος του φορτίου τσιγάρων είχε αγοραστεί από τη ΣΕΚΑΠ.

Το πλοίο θα σταματούσε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από τα Σφακιά όπου θα μεταφορτώνονταν τα τσιγάρα σε ταχύπλοο και στη συνέχεια θα παραλαμβάνονταν από νταλίκες στην ακτή.

Από τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς το Δημόσιο θα ζημιωνόταν 6.019.186,94 εκατ. ευρώ.

Δυσαρέσκεια ΗΠΑ

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, ο οποίος συναντήθηκε και με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τη στάση της Ελλάδας ως προς την επιχειρηματική δράση του Ιβάν Σαββίδη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες ούτε με την επέκταση του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία στα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά στην τηλεόραση, ούτε φυσικά, με την απόκτηση από τον Σαββίδη του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και της διείσδυσης στις υποδομές που επιχειρεί! Θυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν τη δυσφορία της για τις επεκτατικές κινήσεις Σαββίδη είχε διατυπώσει προς την κυβέρνηση και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πλοκάμια παντού…

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Ιβάν Σαββίδης απλώνει τα πλοκάμια του σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αυτή τη φορά εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαγοράσει το συγκρότημα Πόρτο Καρράς προσφέροντας τίμημα 210 εκατομμύρια ευρώ.

Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς εμφανίζει ως πόθεν έσχες μια βεβαίωση κατάθεσης σε ελβετική τράπεζα.

Πρόκειται για πραγματική πρόκληση με δεδομένο ότι η βεβαίωση κατάθεσης σε ελβετική τράπεζα δεν περνάει ούτε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Μαυροβουνίου.

Προφανώς ο αποκαλούμενος πιστολέρο από το Ροστόφ έχει εξασφαλίσει ασυλία και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει απτόητος τις συναλλαγές του, τις στοχευμένες εξαγορές και κυρίως το θεάρεστο έργο της εξαχρείωσης και του απόλυτου διασυρμού, αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα, Δικαιοσύνη και ελεγκτικούς μηχανισμούς.