Άνθρωποι του Τραμπ επενδύουν στην Ελλάδα

14/06/2020, 20:51
4_Blackstone

Καταβάλλοντας το ποσό των 178,6 εκατ. ευρώ, ο αμερικανικός κολοσσός Blackstone αγόρασε πρόσφατα πέντε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Πρόκειται συνολικά για 1.464 δωμάτια. Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone είναι ο στενός φίλος, σύμβουλος και όχι μόνο του Ντόναλντ Τραμπ Stephen Schwarzman. Πρόκειται για τον 117ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και πρόσωπο με πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή στην Ουάσινγκτον, χρηματίζοντας μάλιστα το 2017 σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο για ζητήματα αγοράς -επιχειρηματικότητας.
Οι αγορές αφορούν τα ξενοδοχεία Corcyra Beach και Grand Hotel στην Κέρκυρα, τα Zante Beach και Plagos Beach στη Ζάκυνθο και το Creta Princess στην Κρήτη.
Ο μέχρι πρότινος κάτοχος των ξενοδοχείων ήταν η Louis Group, ένας εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών ομίλων στη Μεσόγειο. Η συμφωνία προβλέπει πως τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρίας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone.
Οι πληροφορίες μιλούν για διερεύνηση από την συγκεκριμένη εταιρία για αγορά μέσα στο 2020 ενός εμβληματικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας.