Απολύσεις τεχνικών σε Alpha και Open

02/08/2020, 22:29
1

Οι τεχνικοί είναι που πληρώνουν πρώτοι την πτώση εσόδων στην ιδιωτική τηλεόραση. Alpha και Open προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις τεχνικών, διαλύοντας τα τμήματα των εξωτερικών μεταδόσεων. Τριάντα οκτώ απολύσεις στον Alpha και άλλες 21 στο Open άνοιξαν τον χορό των νέων περικοπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα δύο κανάλια κατήργησαν ουσιαστικά τα βασικά τμήματα των εξωτερικών μεταδόσεων και των links, στέλνοντας τους τεχνικούς σε εταιρίες παραγωγής, θυγατρικές ή μη. Στις εξωτερικές εταιρίες, που καλύπτουν με καμεραμάν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν ισχύει η σύμβαση της ΕΤΙΤΑ, ενώ οι απολυμένοι χάνουν και τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι μαζικές απολύσεις σε εξωτερικά συνεργεία σημαίνουν πως τα παραπάνω κανάλια δεν θα έχουν πλέον πρωτότυπο υλικό σε όλα τα θέματα, αλλά θα χρησιμοποιούν υλικό κοινής λήψης.

Στο πλευρό των 21 απολυμένων οι δημοσιογράφοι του ΟPEN

Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του OPEN, μέλη της ΕΣΗΕΑ (και μη μέλη), δηλώνουν με ψήφισμα την συμπαράστασή τους στους 21 απολυμένους συναδέλφους τους εικονολήπτες και ηχολήπτες . Εν όψει των κινητοποιήσεων των τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG καλούν την ιδιοκτησία του σταθμού να επανεξετάσει την στάση της και να αποδείξει, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, ότι διαθέτει το θάρρος να προβεί σε κινήσεις ικανές να επαναφέρουν την εργασιακή ειρήνη. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό που επιθυμεί να έχει ενημερωτικό πρόσωπο και σέβεται τον τηλεθεατή  –πόσο μάλλον σε στιγμές δύσκολες για την χώρα όπου η Ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία– ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ είναι ΟΛΟΙ Τεχνικοί Και Δημοσιογράφοι οι οποίοι διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης .

Οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που χάνουν την δουλειά τους είναι εκείνοι που μαζί με τους δημοσιογράφους βρίσκονται με ζήλο, πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, αψηφώντας κινδύνους, κούραση και ωράρια…

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την προσφορά τους

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του.

Καλή θέληση και διάλογος είναι στοιχεία ικανά να δώσουν διέξοδο.

Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος».