Φον ντερ Λάϊεν και Σασόλι για Καραϊβάζ: Σύντομα στη Δικαιοσύνη οι εγκληματίες

09/04/2021, 22:03
Φον ντερ Λάϊεν και Σασόλι για Καραϊβάζ: Σύντομα στη Δικαιοσύνη οι εγκληματίες

Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Νταβίντ Σασόλι.

Σε μήνυμα στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει "Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του".

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στο Twitter με ελληνικά και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

"Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη" αναφέρει στο μήνυμά της και προσθέτει: "Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια".