Aύξηση συνδρομητών στις υπηρεσίες streaming

23/11/2022, 18:43
Aύξηση συνδρομητών στις υπηρεσίες streaming

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας της Dataxis για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των υπηρεσιών συνεχούς ροής στην Κεντρική Ευρώπη μετά την έλευση της Disney+, της ΗΒΟ Max αλλά και της εισόδου εγχώριων τοπικών πλατφορμών στις χώρες της Ευρώπης, όπως, π.χ. ο ΑΝΤ1+ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις εκτιμήσεις ανάπτυξης για το 2022 η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με αναμενόμενο αριθμό πελατών για το έτος σχεδόν κοντά στο 1 εκατ., όταν το 2021 βρίσκονταν κάτω από τους 500.000! H Cosmote TV βρίσκεται στην πρώτη θέση με 643.776 συνδρομητές.

Η πλέον αναπτυσσόμενη αγορά είναι της Πολωνίας, με περίπου 1,7 εκατ. συνδρομές, όπου ανταγωνίζονται περί τις 20 υπηρεσίες ροής, ενώ στις αρχές του 2023 αναμένεται η είσοδος της πλατφόρμας RTL+. Μετά την Πολωνία ακολουθούν η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία.

Και στις τρεις αυτές χώρες, όπως καταγράφει η έρευνα, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις διεθνείς πλατφόρμες (Netflix, HBO Max, Disney+) και στις τοπικές πλατφόρμες ροής. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα πως συνολικά στην Κεντρική Ευρώπη θα ενεργοποιηθούν περίπου 5 εκατ. νέες συνδρομές σε υπηρεσίες συνεχούς ροής.