Άναψαν «φωτιές» οι αυξήσεις των στελεχών στην ΕΡΤ

21/02/2023, 19:35
Άναψαν «φωτιές» οι αυξήσεις των στελεχών στην ΕΡΤ

"Την ώρα που ο εργαζόμενος παίρνει, ως βοήθημα, προπληρωμένες κάρτες για αγορά τροφίμων, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί τους ανταμείβονται με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους"

«Την ώρα που ο εργαζόμενος παίρνει, ως βοήθημα, προπληρωμένες κάρτες για αγορά τροφίμων, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί τους ανταμείβονται με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους». Αυτό αναφέρει ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Γιάννης Δάρρας και προσθέτει:

«Την ώρα που αρνήθηκαν έστω και να συζητήσουν την πρόταση της ΕΣΗΕΑ για 10% μισθολογική αύξηση, ως στοιχειώδη κάλυψη του πληθωρισμού, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί τους αυξάνουν τον μισθό τους μέχρι και 79%. Την ώρα που για τον εργαζόμενο ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, για τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και τους εκλεκτούς τους ισχύουν οι μισθοί της αγοράς.

Την ώρα που ο εργαζόμενος διεκδίκησε αξιοπρεπή αύξηση στον μισθό του, δεν βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν το ενιαίο μισθολόγιο. Βρήκαν ωστόσο τρόπο για να πάρουν σημαντικές αυξήσεις τα στελέχη.

Οι νέες ΚΥΑ τις οποίες υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου αυξάνουν τις αποδοχές του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τις αποδοχές των γενικών διευθυντών, αναπληρωτών γενικών διευθυντών, διευθυντών και υποδιευθυντών.

Προηγήθηκε η εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της ΕΡΤ που ζήτησε ο πρόεδρος και ασκών καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, την οποία και καταψήφισα. Επίσης, ορίζεται για πρώτη φορά αμοιβή 900 ευρώ για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. Επιμένω στη διατυπωμένη και στο Δ.Σ. θέση μου, ότι η μοναδική οικονομική σχέση που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος με την εταιρία στην οποία εργάζεται είναι ο μισθός του για την εργασία που παρέχει. Ιδιαίτερα για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, η όποια επιπλέον αμοιβή «νοθεύει» τη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, η οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Γιαυτό και δηλώνω ότι αρνούμαι να πάρω αυτά τα χρήματα.

Το ζητούμενο δεν είναι να μην αυξηθούν οι αμοιβές για τις θέσεις ευθύνης, αλλά να υπάρχουν στοιχειώδεις δικαιοσύνη και αναλογικότητα. Η αποδεδειγμένη πλέον αποτυχία του ενιαίου μισθολογίου, δεν διορθώνεται με εξαιρέσεις και διεύρυνση των ανισοτήτων. Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί την κατάρρευσή του στην πράξη και να το αποσύρει.

Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες των αναγκών μας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με θεσμικούς και οικονομικούς όρους. Η ώρα των ανακοινώσεων έχει παρέλθει, τώρα είναι η ώρα της πράξης. Θα συναντηθούμε στους χώρους εργασίας για ενημέρωση και συντονισμό της αντίδρασης μας».