«Τηλεοπτική Γιάλτα» για τα αθλητικά δικαιώματα

24/03/2023, 17:47
«Τηλεοπτική Γιάλτα» για τα αθλητικά δικαιώματα

Μια «τηλεοπτική Γιάλτα» έχει αρχίσει να διαμορφώνεται όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εμπορικών αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές για το Champions League και το Europa League της τριετίας 2024-2027, οι συζητήσεις με τις προσεχώς «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες της Super League, στις οποίες περιλαμβάνονται ισχυρές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ενώ έχει παγώσει και η ανακοίνωση της επέκτασης της συμφωνίας Nova - Euroleague.

Οι διαδικασίες φαίνεται πως επισπεύδονται, καθώς η TEAM θα διερευνήσει σχετικά άμεσα τις προθέσεις των υποψηφίων για τους αγώνες του UEFA Champions League, του UEFA Europa League και του UEFA Europa Conference League, οι οποίοι μέχρι και τη σεζόν 2023-2024 θα μεταδίδονται από την Cosmote TV.

Η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ θέλει να διατηρήσει τη συμφωνία με την TEAM για τη μετάδοση των αγώνων και παράλληλα να επιβεβαιώσει τη θέση της στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανανεώνοντας τις συμφωνίες με ΠΑΟ και ΑΕΚ, έχοντας ήδη για έναν ακόμη χρόνο τον Ολυμπιακό.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική κεντρικής διαχείρισης. Από την άλλη πλευρά, η United Media, με μια πρόταση της τάξης των 11,2 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, εξασφάλισε τη μετάδοση των αγώνων της Euroleague. Υπήρξε ενδιαφέρον από διαφημιστική εταιρεία που έκανε μια προσέγγιση με πολύ υψηλότερη πρόταση.

Η Euroleague ενημέρωσε τη United Media για την ύπαρξη και δεύτερης προσφοράς, η οποία όμως τελικά ποτέ δεν υποβλήθηκε, και τελικά υπήρξε μια μικρή αύξηση της τάξεως των 200.000 ευρώ και η United Media εξασφάλισε τη Euroleague για 3 + 2 χρόνια.