Αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού

15/02/2021, 14:49
Αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού

Σε συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας με τις Κτιριακές Υποδομές(ΚΤΥΠ) προωθείται άμεσα η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ωρίμανσης έργων αναβάθμισης του συνόλου των κτιριακών υποδομών των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, κτιρίων στέγασης Λιμενικών Αρχών καθώς και του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου.

Το αντικείμενο της συνεργασίας αφορά την διαχείριση από την ΚΤΥΠ μελετών ωρίμανσης του ΥΝΑΝΠ, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, για κατασκευαστικά έργα που θα υλοποιηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Ιωάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου και του γενικού γραμματέα Ευάγγελου Κυριαζόπουλου του ΥΝΑΝΠ καθώς και του προέδρου Τιμολέοντα Κατσίπου και του Δ/ντα Συμβούλου Θανάση Γιάνναρη της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ, όπως και υπηρεσιακών στελεχών και των δύο φορέων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η άμεση ανταπόκριση και αρωγή των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. συνετέλεσαν στο να επιτευχθούν δύο από τους πρωταρχικούς στόχους του υπουργείου Ναυτιλίας: ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της εμπορικής ναυτιλίας, καθώς και η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία των λιμεναρχείων και του υπουργείου Ναυτιλίας, πάντοτε όμως υπό το πρίσμα της φιλοπεριβαλλοντικής λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Οι υπό εκπόνηση μελέτες αφορούν το σύνολο των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού Ε.Ν. και τα παρακάτω κτίρια Λιμενικών Αρχών και ΥΝΑΝΠ:

Κεντρικό κτίριο Ακτής Βασιλειάδη, Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, Λιμεναρχείο Σύρου, Λιμεναρχείο Κω, Α' Λιμενικό Τμήμα Πειραιά, Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος, Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, Λιμενικό Σταθμό Παξών, Λιμενικό Σταθμό Χάλκης, Λιμεναρχείο Θήρας, Λιμενικό Σταθμό Μούδρου, Λιμεναρχείο Καρπάθου, Λιμεναρχείο Μύρινας, 6η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ., Επισκευαστική Βάση Λ.Σ. Ελευσίνας.