Σουέζ: Σε 3-4 μέρες η πλήρης ομαλοποίηση των διελεύσεων

30/03/2021, 14:42
Σουέζ: Σε 3-4 μέρες η πλήρης ομαλοποίηση των διελεύσεων

Περισσότερα από 100 πλοία πέρασαν από τη διώρυγα του Σουέζ και προς τις δύο κατευθύνσεις αφότου το πλοίο «Ever Given», που εμπόδιζε τη διέλευση, αποκολλήθηκε, μετέδωσε σήμερα η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα πως η καθήλωση ενός τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη διώρυγα του Σουέζ επανεπιβεβαίωσε τη σημασία αυτού του θαλάσσιου διαύλου.

«Δεν είχαμε ελπίσει κάτι τέτοιο, αλλά η μοίρα έκανε τη δουλειά της. Έδειξε και επανεπιβεβαίωσε την πραγματικότητα και τη σημασία της διώρυγας», είπε ο Σίσι προς το προσωπικό κατά την επίσκεψή του στην Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ στην Ισμαηλία.

Οι υπεύθυνοι της διώρυγας ελπίζουν ότι τα πλοία που παραμένουν σε αναμονή θα έχουν περάσει σε τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ για σήμερα αναμένεται η διέλευση 140 πλοίων.

Η διέλευση πλοίων μέσω της διώρυγας ξανάρχισε χθες το απόγευμα μετά την αποκόλληση με τη βοήθεια ρυμουλκών του μήκους 400 μέτρων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το σημείο όπου είχε προσαράξει στις 23 Μαρτίου.