Ο Μ. Κουτουλάκης νέος γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

29/04/2021, 15:03
Ο Μ. Κουτουλάκης νέος γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ορίσθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μανώλης Κουτουλάκης, μέχρι τώρα ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υπουργός, σε δήλωσή του, καλωσόρισε τον κ. Κουτουλάκη στη νέα του θέση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ως γγ Νησιωτικής Πολιτικής «θα δικαιώσει απόλυτα τις προσδοκίες του πρωθυπουργού και θα αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειες μας για την υλοποίηση μιας πολιτικής που διασφαλίζει ανάπτυξη για τα νησιά μας και ευημερία για τους κατοίκους τους».

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε επίσης τη Χριστιάνα Καλογήρου η οποία αποχώρησε για να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για την άψογη συνεργασία που είχαμε ως τώρα, αλλά και για το σημαντικό έργο της στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Ο κ. Κουτουλάκης από την πλευρά του ανέφερε: «Αποτελεί για εμένα, ύψιστη τιμή η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη -και τον ευχαριστώ για αυτό- να με εντάξει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον ευαίσθητο και εθνικά σημαντικό νησιωτικό χώρο.

Από τον Ιούλιο του 2019, στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αναδείξαμε και επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο του κράτους στην άσκηση αποτελεσματικής ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.

Δημιουργήσαμε τις βάσεις μίας διαφορετικής περιφερειακή πολιτικής, με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η νησιωτικότητα να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και διαφύλαξης της εδαφικής συνοχής της χώρας μας. Παρουσιάσαμε, για πρώτη φορά, μια συνεκτική νομοθετική πρόταση, που φέρνει στο επίκεντρο το νησιωτική κάτοικο και το νησιώτη επιχειρηματία.

Χρέος και ευθύνη μας, είναι να εργαστούμε αποτελεσματικά για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα. Η αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αποτελεί πρόκληση, στην οποία, με τη βοήθεια των εργαζόμενων στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».